Menu
 

Nedēļas beigās Olainē un Jaunolainē atklās jaunus vakcinācijas centrus

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Veselības ministrija Foto - Veselības ministrija

Ievērojot SARS CoV-2 vīrusa Omikron varianta straujo izplatību Eiropā, kā arī, lai mazinātu plašas Covid-19 infekcijas izplatības risku Latvijā un panāktu vienmērīgu vakcinācijas pieejamību visos Latvijas novados, Nacionālais veselības dienests (NVD) sadarbībā ar pašvaldībām papildus atver vairākus vakcinācijas centrus Olainē, Jaunolainē, Balvos, Līvānos, Valmierā, Dobelē un Valmierā.

Vakcinācijas centrs Olaines Kultūras namā Zeiferta ielā 11 darbosies no 15. janvāra sestdienās no plkst.9.00 līdz 18.00, bet centrs Jaunolaines Kultūras namā Meža ielā 2 – no 16.janvāra svētdienās no plkst. 9.00 līdz 18.00.

NVD Vakcinācijas projekta nodaļā atgādina, ka vakcinācijas centros iedzīvotājiem ir iespēja saņemt gan pirmreizējo vakcināciju, gan balstvakcīnu. Balstvakcinācija ir viens no efektīvākajiem risinājumiem, lai pasargātu sevi no hospitalizācijas inficēšanās gadījumā, kā arī balstvakcinācija samazina saslimstību, tai skaitā ar omikrona celmu. Balstvakcīna spēj pastiprināt cilvēka imūno atbildi,  tās aizsargājošais efekts sākas jau nākamajā dienā pēc vakcinācijas veikšanas. Nacionālais veselības dienests aicina iedzīvotājus savlaicīgi ieplānot vakcinēšanās laiku.  

Vakcinācijas centros iedzīvotāji var saņemt vakcīnas gan pēc iepriekšējā pieraksta, piesakoties manavakcina.lv vai zvanot 8989, gan dzīvajā rindā bez iepriekšējs reģistrācijas.

Uz vakcināciju līdzi jāņem personu apliecinošs dokuments (pase vai ID karte), potēšanas pase (ja tāda ir), uz vakcināciju vēlams ierasties tādā apģērbā, kas ļauj viegli atbrīvot plecu, savukārt pusaudžiem no 12 līdz 13 gadiem vakcinācijas laikā nepieciešama mātes vai tēva (vai cita likumiskā pārstāvja) klātbūtne, kā arī šādi dokumenti: likumiskajam pārstāvim – pase vai personas apliecība, kā arī apliecinošs dokuments par bērnu (ieraksts par bērnu pasē vai dzimšanas apliecība, vai nepieciešamības gadījumā notariāli apstiprināta pilnvara).  

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.