Menu
 

"Ergo" sāks piedāvāt vēža apdrošināšanas programmu

  • Autors:  LETA
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Apdrošinātājs "Ergo" no piektdienas, 4.februāra, savā pakalpojumu portfelī iekļaus jaunu apdrošināšanas veidu - vēža apdrošināšanu, informēja uzņēmumā.

"Ergo" pārstāji skaidro, ka šāds produkts izveidots, apzinoties augstos onkoloģisko saslimstību rādītājus un nepieciešamību pēc finansiāla atbalsta, ar ko saskaras vēža slimnieku ģimenes. Ļaundabīga audzēja diagnozes gadījumā tas nodrošina finansiālu aizsardzību tūlītējai ārstēšanās procesa sākšanai, kā arī paredz atlīdzību vēža agrīnās stadijās.

Atkarībā no apdrošinājuma summas apdrošināšana sedz līdz 100 000 eiro un bez papildu maksas sniedz atbalstu arī apdrošinātā nepilngadīgo bērnu saslimšanas gadījumā.

Kā norāda "Ergo Life Insurance SE" Dzīvības un Veselības apdrošināšanas departamentu direktors Baltijā Gints Konrads, vēža apdrošināšanas programma jau veiksmīgi ieviesta Lietuvā un Igaunijā, kur "Ergo" klientiem tā palīdzējusi sākt tūlītēju ārstēšanos bez bažām par ģimenes finansiālajām iespējām.

Pēc apdrošinātāja datiem, Latvijā onkoloģiska saslimšana ik gadu tiek atklāta vairāk nekā 10 000 iedzīvotāju. Aptuveni trešdaļā gadījumu vēzi pamana pirmajās stadijās, kad tas ir sekmīgāk ārstējams, un finanšu atbalsts ir noderīgs.

"Ergo" vēža apdrošināšana ir pieejama personām no 18 līdz 64 gadiem. Maksimālā apdrošinājuma summa ir līdz 100 000 eiro, tās apjomu var brīvi izvēlēties. Apdrošinātā esošie un polises darbības laikā dzimušie bērni tiek automātiski apdrošināti bez maksas par pusi no apdrošinājuma summas - līdz 25 000 eiro. Uzņēmuma līdzšinējā pieredze liecina, ka Igaunijā klienti kā apdrošinājuma summu vidēji izvēlas 49 000 eiro, bet Lietuvā –28 000 eiro.

Jaunais apdrošināšanas pakalpojums klientiem būs pieejams no 4.februāra, kad tiek atzīmēta Pasaules pretvēža diena.

Kā ziņots, Latvijā strādā risku apdrošinātāja "Ergo Insurance SE" Latvijas filiāle un dzīvības apdrošinātāja "Ergo Life Insurance SE" Latvijas filiāle.

Pēc kompānijas publiskotās informācijas, 2021.gada deviņos mēnešos "Ergo Insurance SE" Latvijas filiāle bruto apdrošināšanas prēmijās parakstījusi 25,823 miljonus eiro, bet atlīdzībās izmaksājusi 21,894 miljonus eiro, savukārt "Ergo Life Insurance SE" Latvijas filiāle attiecīgajā periodā bruto prēmijās parakstījusi 34,934 miljonus eiro, kamēr atlīdzībās izmaksājusi 26,748 miljonus eiro.

"Ergo" apdrošinātāju grupa Baltijā pārstāv starptautisko apdrošināšanas grupu "Ergo International AG", kuras mītne ir Diseldorfā, Vācijā, un tās lielākais akcionārs ir starptautiskā pārapdrošināšanas sabiedrība "Munich Re".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.