Menu
 

Veselības nozarei piešķir finansējumu Covid-19 izraisīto seku novēršanai

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

8.februārī Ministru kabineta sēdē apstiprināta līdzekļu piešķiršana vairāk nekā 70,8 miljonu apmērā, kas tiks novirzīti ģimenes ārstu praksēm papildu darbinieka piesaistei vakcinācijas veicināšanai pirmajā pusgadā un izdevumu segšanai saistībā ar Covid-19 uzliesmojuma un seku novēršanu šā gada pirmajā ceturksnī, informē Veselības ministrijā.

Jau vēstīts, ka Veselības ministrija nodrošinājusi vairākus atbalsta mehānismus ģimenes ārstiem, tostarp 25.janvāra Ministru kabineta sēdē valdība atbalstīja līdzekļu piešķiršanu ģimenes ārstu praksēm papildu darbinieka piesaistei un piemaksām par 60 gadus vecu un vecāku iedzīvotāju vakcināciju pret Covid-19 gan praksēm, gan arī ārstniecības iestādēm, kas veic vakcināciju. Šim mērķim piešķirti un tiks novirzīti vairāk nekā 8,4 miljoni eiro.

Savukārt lielāko daļu no finansējuma (vairāk nekā 62,4 miljoni eiro) plānots novirzīt izdevumu segšanai, kas paredzēti Covid-19 uzliesmojuma un seku novēršanai šā gada pirmajā ceturksnī. Vairāk nekā pusi no tā, 35,7 miljonus eiro, plānots novirzīt, lai segtu laboratorisko pakalpojumu nodrošināšanai vajadzīgās izmaksas. Pārējie līdzekļi – lai segtu izmaksas Covid-19 pacientu ārstēšanai stacionāros, individuālās aizsardzības un dezinfekcijas līdzekļiem, kas nepieciešami epidemioloģiski drošu veselības aprūpes pakalpojumu nodrošināšanai un citiem ar Covid-19 uzliesmojumu un seku novēršanu saistītiem pakalpojumiem ambulatorajā un stacionārajā sektorā, tostarp pakalpojumu nodrošināšanai mājās, attālinātajām konsultācijām, pacientu transportēšanas izmaksām, vēsta ministrijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.