Menu
 

SPKC: Pagājušajā nedēļā jaunatklāto Covid-19 gadījumu skaits samazinājies par 29,6%

  • Autors:  Apriņķis.lv
Grafika - SPKC Grafika - SPKC

Pagājušajā nedēļā – no 14.līdz 20.martam – jaunatklāto Covid-19 gadījumu skaits samazinājies par 29,6%, liecina Slimību profilakses un kontroles dienesta (SPKC) aprēķini. Pēdējās septiņās dienās nedaudz samazinājies stacionēto pacientu skaits (par 15%), vidēji dienā slimnīcās nonāca 115 cilvēki (iepriekš 138).

Pagājušajā nedēļā vidēji dienā tika veikti 9624 testi un vidēji dienā atklāti 5100 jauni gadījumi. Covid-19 infekcijas reproduktivitātes koeficients (R) aizvadītājā nedēļā turpināja samazināties – 0,77 (nedēļu iepriekš 0,84), tas liecina par infekcijas slimības samazināšanos sabiedrībā.  

Saslimstības samazinājums ar Covid-19 vērojams visās vecuma grupās, kā arī gandrīz visos Latvijas reģionos, vienīgi Latgales reģionā saglabājas saslimstības palielinājums. 

Pagājušajā nedēļā cilvēkiem, kuri bija saņēmuši balstvakcināciju, saslimstība ar Covid-19 bija konstatēta 1,2 reizes retāk (salīdzinājums infekcijas izplatības intensitātei uz 100 000 iedzīvotāju) nekā nevakcinētajiem cilvēkiem, vēsta SPKC.

Centrā arī atgādina, ka joprojām jāievēro spēkā esošie drošības noteikumi un Covid-19 profilakses pasākumi, piemēram:     
- nedoties uz sabiedriskām vietām pat ar mazākajiem elpceļu saslimšanas simptomiem (piemēram, kakla sāpēm, nelielu klepu, paaugstinātu ķermeņa temperatūru), 
- roku higiēna (regulāra roku mazgāšana un/vai dezinfekcija),     
- pareiza sejas maskas lietošana (maskai nosedzot degunu un zodu),     
- regulāra telpu vēdināšana (vairākas reizes dienā, plaši atverot logus, lai svaigais gaiss pēc iespējas vairāk cirkulētu telpā),  
 - iespēju robežās strādāt attālināti.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.