Menu
 

Aptauja: 73% Latvijas iedzīvotāju sliecas domāt, ka sliktākais Covid-19 posms ir aiz muguras

  • Autors:  LETA
Foto - NMPD Foto - NMPD

Vairums jeb 73% Latvijas iedzīvotāju ir optimistiski un uzskata, ka sliktākais Covid-19 posms jau ir aiz muguras, liecina "Benu aptiekas" veiktās aptaujas rezultāti.

Tikmēr 13% sliecas piekrist viedoklim, ka sliktākais pandēmijas posms vēl nav aiz muguras, bet vēl 14% konkrētu viedokli sniegt nevarēja.

Pērn novembrī situācija bija pretēja - 77% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju domāja, ka sliktākais Covid-19 posms vēl ir tikai priekšā, tai skaitā 44% tam drīzāk piekrita, bet 33% - piekrita pilnībā. Tikai 10% sliecās piekrist, ka sliktākais pandēmijas posms jau ir aiz muguras, bet vēl 13% konkrētu atbildi sniegt nevarēja.

Pēc ģimenē lietotās sarunvalodas secināms, ka nedaudz skeptiskāk noskaņoti ir krievvalodīgie - viņu vidū 68% sliecas piekrist, ka sliktākais pandēmijas posms ir aiz muguras, kamēr latviešiem šis rādītājs ir 75%. Tāpat krievvalodīgie biežāk norāda, ka sliktākais Covid-19 posms vēl nav aiz muguras - šādu atbildi sniedza attiecīgi 17% krievvalodīgo un 12% latviešu.

Analizējot datus pēc respondentu vecuma, redzams, ka kopumā optimistiskāk uz šī brīža situāciju raugās jaunieši vecumā no 18 līdz 24 gadiem - viņu vidū 76% respondentu snieguši atbildi, ka sliktākais Covid-19 posms ir aiz muguras, kamēr citās vecuma grupās šis rādītājs svārstās no 68% līdz 75%. Salīdzinoši pesimistiskāki ir gados vecāki cilvēki, kuru vidū 18% sliecas domāt, ka sliktākais pandēmijas laiks vēl nav aiz muguras, kamēr citās vecuma grupās šis rādītājs ir no 8% līdz 14%.

Aptauja veikta sadarbībā ar interneta pētījumu kompāniju "Gemius", martā aptaujājot 1859 respondentus.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.