Menu
 

Aptauja: 41% iedzīvotāju sabiedriskajā transportā turpinātu nēsāt sejas maskas arī pēc šīs prasības atcelšanas

  • Autors:  LETA
Foto - pexels.com Foto - pexels.com

41% iedzīvotāju sabiedriskajā transportā turpinātu nēsāt sejas maskas arī pēc šīs prasības atcelšanas, secināts "BENU Aptiekas" Stresa termometra datos, kas iegūti sadarbībā ar pētījumu kompāniju "Gemius", aptaujājot 1859 respondentus.

Kā informēja uzņēmuma "Tamro Latvija" mārketinga un komunikācijas nodaļas vadītāja Agnija Greiziņa, sejas masku valkāšana sabiedriskajā transportā ir viena no prasībām, kas palika spēkā arī pēc 1.aprīļa, kad tika atcelta lielākā daļa Covid-19 dēļ noteikto ierobežojumu.

Aptaujas dati liecina, ka daļa Latvijas iedzīvotāju sejas maskas sabiedriskajā transportā turpinātu nēsāt arī pēc šī ierobežojuma atcelšanas. Atbildot uz jautājumu, vai pēc tam, kad tiks atcelta sejas masku lietošana sabiedriskajā transportā, cilvēki turpinās tās nēsāt, 41% sniedza apstiprinošu vai drīzāk apstiprinošu atbildi, 31% norādīja, ka to neplāno darīt, 22% sabiedrisko transportu ikdienā neizmanto, bet vēl 6% konkrētu atbildi nesniedza.

Pēc respondentu dzimuma sievietes biežāk sniegušas atbildi, ka sabiedriskajā transportā turpinātu nēsāt sejas maskas arī pēc šī ierobežojuma atcelšanas - viņu vidū to darītu 47%, kamēr vīriešiem šis rādītājs ir 36%. Tikmēr 26% sieviešu un 36% vīriešu to neplāno darīt, 20% sieviešu un 24% vīriešu sabiedrisko transportu ikdienā neizmanto, bet vēl 7% sieviešu un 4% vīriešu konkrētu atbildi sniegt nevarēja.

Salīdzinot rezultātus pēc ģimenē lietotās sarunvalodas, krievvalodīgie biežāk atbildējuši, ka sabiedriskajā transportā turpinātu nēsāt sejas maskas arī pēc šī ierobežojuma atcelšanas - viņu vidū to darītu 50%, kamēr latviešiem šis rādītājs ir 41%. Tikmēr 37% krievvalodīgo un 30% latviešu to neplāno darīt, 12% latviešu un 23% krievvalodīgo šis jautājums nav aktuāls, bet vēl 2% krievvalodīgo un 6% latviešu konkrētu atbildi sniegt nevarēja.

Analizējot datus pēc respondentu vecuma, vecāka gadagājuma cilvēki biežāk norādījuši, ka sabiedriskajā transportā turpinātu nēsāt sejas maskas arī pēc šī ierobežojuma atcelšanas - vecuma grupā no 55 līdz 74 gadiem šis rādītājs ir 47%, kam ar 45% seko iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 24 gadiem un respondenti vecuma grupā no 25 līdz 34 gadiem. Tikmēr pārējās vecuma grupās šis rādītājs ir 37% līdz 39% robežās.

"BENU Aptiekas" ir daļa no Eiropas mēroga aptieku tīkla, kas apvieno aptuveni 700 aptieku Čehijā, Šveicē, Nīderlandē, Ungārijā, Serbijā, Slovākijā, Igaunijā un Lietuvā. "BENU Aptieku" tīkls ir viens no vadošajiem zāļu mazumtirdzniecības uzņēmumiem Latvijā, kas apvieno 79 aptiekas visos lielākajos valsts reģionos. "BENU Aptiekās" Latvijā strādā vairāk nekā 400 darbinieku.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.