Menu
 

Aptauja: 20% iedzīvotāju plāno turpināt sabiedriskajā transportā nēsāt sejas aizsargmaskas

  • Autors:  LETA
Foto - pexels.com Foto - pexels.com

Piektā daļa jeb 20% iedzīvotāju plāno turpināt sabiedriskajā transportā nesāt sejas aizsargmaskas arī pēc šīs prasības atcelšanas, liecina "Gemius" sadarbībā ar "Benu aptieka" veiktajā aptaujā.

No 15.maija tika atcelta prasība sabiedriskajā transportā nēsāt sejas maskas, tomēr, atbildot uz jautājumu, vai cilvēki turpinās tās nēsāt arī turpmāk, 20% sniedza apstiprinošu vai drīzāk apstiprinošu atbildi (5% - jā, 15% - drīzāk jā).

Salīdzinājumā ar aprīļa datiem šis rādītājs ir ievērojami samazinājies, jo iepriekšējā mēnesī kopumā 41% norādīja, ka sabiedriskajā transportā turpinātu nēsāt sejas maskas arī pēc šīs prasības atcelšanas (19% - jā, 22% - drīzāk jā).

Lielākā daļa jeb 71% aptaujāto sabiedriskajā transportā neplāno turpmāk nēsāt sejas maskas (52% - nē, 19% - drīzāk nē), bet vēl 9% konkrētu viedokli sniegt nevarēja. Tikmēr aprīļa beigās 53% atbildēja, ka, atceļoties šai prasībai, sabiedriskajā transportā sejas masku valkāšanu neturpinātu (28% - nē, 25% - drīzāk nē), bet vēl 6% konkrētu atbildi nesniedza.

Pēc respondentu dzimuma sievietes biežāk sniegušas atbildi, ka sabiedriskajā transportā turpinātu nēsāt sejas maskas arī pēc šī ierobežojuma atcelšanas - viņu vidū to darītu 22%, kamēr vīriešiem šis rādītājs ir 15%. Tikmēr 69% sieviešu un 74% vīriešu to neplāno darīt, bet vēl 8% sieviešu un 11% vīriešu konkrētu atbildi sniegt nevarēja.

Salīdzinot rezultātus pēc ģimenē lietotās sarunvalodas, secināms, ka krievvalodīgie ievērojami biežāk atbildējuši, ka sabiedriskajā transportā turpinās nēsāt sejas maskas - viņu vidū to darītu 31%, kamēr latviešiem šis rādītājs ir 20%. Tikmēr 65% krievvalodīgo un 72% latviešu to neplāno darīt, bet vēl 4% krievvalodīgo un 10% latviešu konkrētu atbildi sniegt nevarēja. Arī aprīļa beigās krievvalodīgie biežāk atbildēja, ka sabiedriskajā transportā turpinātu nēsāt sejas maskas arī pēc šī ierobežojuma atcelšanas.

Grupa, kas biežāk sabiedriskajā transportā turpinātu nēsāt sejas maskas, ir iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 24 gadiem - viņu vidū to darītu 26% (3% - jā, 23% - drīzāk jā), kam ar 22% seko respondentu grupa vecumā no 55 līdz 74 gadiem (6% - jā, 16% - drīzāk jā). Tikmēr pārējās vecuma grupās šis rādītājs svārstās no 16% līdz 20%.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.