Menu
 

Aptauja: Latvijā gandrīz pusi vecāku satrauc neplānoti ārstēšanas izdevumi bērniem

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Latvijā gandrīz puse vecāku satraucas par iespējamiem neplānotiem ārstēšanas izdevumiem bērniem, liecina apdrošināšanas sabiedrības "Balcia Insurance SE" ("Balcia") sadarbībā ar "Norstat" veiktā aptauja.

Aptaujā 45% respondentu atzīst, ka viņus uztrauc tēriņi, kas saistīti ar ārsta ārkārtas apmeklējumu, kad nav iespējams gaidīt valsts apmaksāto vizīti, vēl 30% satrauc civiltiesiskās atbildības radītie izdevumi, tikmēr katrs ceturtais uztraucas par tām izmaksām, kuras nesedz apdrošināšana.

Tikmēr mazliet mazāk aptaujātos satrauc izdevumi par sporta ekipējuma bojājumu vai jauna ekipējuma iegādi (15%) vai neatgūta iemaksa par sporta nometni vai turnīru, ja bērns uz to netiek dēļ traumas, slimības vai cita negadījuma dēļ (13%).

Vienlaikus no aptaujātajiem vecākiem 23% norādījuši, ka viņus nesatrauc izdevumi saistībā ar bērnu gūtajām traumām.

Tāpat aptaujā secināts, ka pēdējā gadā traumas guvuši 35% tiešsaistē aptaujāto vecāku bērni, tomēr katrs trešais vecāks atzīst, ka neveic preventīvas darbības, lai novērstu finansiālos riskus, kas saistīti ar bērna sportošanu.

Aptaujā noskaidrots, ka 37% vecāku bērna sporta pulciņiem tērē līdz 25 eiro mēnesī, 31% - no 26 līdz 50 eiro mēnesī, 14% respondentu - 51-75 eiro mēnesī, 5% vecāku - 76-100 eiro, bet vairāk nekā 5% atvēl vairāk nekā 100 eiro mēnesī. Rīgā un Pierīgā bērnu sportam vecāki tērē vairāk nekā reģionos dzīvojošie vecāki.

"Norstat" aptauju tiešsaistē aprīļa beigās un maija sākumā aizpildīja vairāk nekā 500 respondentu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.