Menu
 

Aptauja: Pandēmijas ietekmē 63% iedzīvotāju uzlabojušies roku mazgāšanas paradumi

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Covid-19 pandēmijas ietekmē 63% iedzīvotāju uzlabojušies roku mazgāšanas paradumi, secināts "Benu aptiekas" Stresa termometra aptaujā.

Aptaujas dati liecina, ka 34% iedzīvotāju roku mazgāšanas paradumi Covid-19 rezultātā nav manījušies, 1% - tie ir pasliktinājusies, bet 2% iedzīvotāju nevarēja sniegt konkrētu atbildi.

Kopumā roku mazgāšanas paradumi uzlabojušies 64% sieviešu, no tām ievērojami uzlabojušies - 35%, bet nedaudz uzlabojušies - 29%, kamēr vīriešiem šis rādītājs ir 63%, no kuriem 30% atzīst, ka paradumi uzlabojušies, bet 33% - nedaudz uzlabojušies.

Tāpat 35% sieviešu un 33% vīriešu roku mazgāšanas paradumi Covid-19 ietekmē nav mainījušies, 1% vīriešu tie ir pasliktinājušies, bet vēl 1% sieviešu un 3% vīriešu konkrētu atbildi sniegt nevarēja.

Salīdzinot datus pēc ģimenē lietotās sarunvalodas, dati liecina, ka biežāk Covid-19 ietekmē roku mazgāšanas paradumi uzlabojušies latviešiem - viņu vidū šis rādītājs ir 65%, kamēr krievvalodīgajiem - 57%.

Roku mazgāšanas paradumi pandēmijas laikā nav mainījušies 34% latviešu un 42% krievvalodīgo, bet konkrētu viedokli sniegt nevarēja 1% latviešu un tikpat krievvalodīgo.

Ģimenes ārste Zane Zitmane norāda, ka, lai arī Covid-19 izplatība šobrīd ir būtiski mazinājusies, tomēr pareiza roku mazgāšana savu aktualitāti saglabā vienmēr. Tas ir viens no vienkāršākajiem, bet efektīvākajiem profilakses pasākumiem infekcijas slimību ierobežošanai. Tā palīdz pasargāt no gremošanas trakta un augšējo elpceļu infekcijām, tostarp Covid-19, skaidro ārste.

Aptauja veikta sadarbībā ar interneta pētījumu kompāniju "Gemius", aptaujājot 1718 respondentus.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.