Menu
 

Bērnu slimnīcas fonds sniedzis atbalstu 409 Ukrainas bēgļu ģimenēm un bērniem

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

No 28.februāra līdz 31.augustam Bērnu slimnīcas fonds (BSF) īstenoja Sabiedrības integrācijas fonda (SIF) finansētu projektu "Bērnu slimnīcas fonda palīdzība, iesaistot brīvprātīgo cilvēkresursu, Ukrainas bēgļu ģimenēm ar bērniem", informēja BSF.

Projekta norises laikā sniegts atbalsts 102 ģimenēm, kas meklēja atbalstu Bērnu slimnīcas fondā, kā arī 307 ģimenēm un bērniem, kuri saņēma psihoemocionālo palīdzību Rīgas atbalsta centrā Ukrainas iedzīvotājiem un sociālās iniciatīvas centrā "Common Ground".

Līdz augusta beigām saziedoti jau 231 150 eiro, kas nodrošina ABA terapijas un logopēda nodarbību apmaksu bērniem ar autiskā spektra traucējumiem, transporta izmaksu kompensāciju ceļam uz un no medicīnas iestādes, valsts neapmaksātu medikamentu un speciālistu konsultāciju apmaksu, kā arī ēdināšanas pakalpojumu segšanu Bērnu slimnīcā. Turklāt kopš aprīļa jau 307 Ukrainas bēgļu ģimenēm ar bērniem Rīgā nodrošināta psihoemocionālā palīdzība, ko sniedz Bērnu slimnīcas fonda bērnu psiholoģe Natālija no Ukrainas. Palīdzību bērniem un jauniešiem, kuri vecāki par desmit gadiem, sniedzis arī Pusaudžu resursu centrs.

Kaut gan finansiālais atbalsts dažādu valsts neapmaksātu veselības aprūpes pakalpojumu un sociālās palīdzības nodrošināšanai tika segts no ziedojumiem, bieži vien Ukrainas bēgļu ģimenēm un tās uzņemošajiem vietējiem iedzīvotājiem bijusi nepieciešama tieši informatīva palīdzība, lai noorientētos pieejamā atbalsta klāstā, kā arī praktisks atbalsts. Pateicoties SIF finansētajam projektam, BSF iesaistīja 21 brīvprātīgo, kuri palīdzēja gan sekot līdzi Ukrainas bēgļu atbalsta meklējumiem sociālajos tīklos, gan organizēt informatīvo skrejlapu un plakātu izplatīšanu par BSF sniegto atbalstu, ziedojumu vākšanu labdarības koncertā un pavisam praktisku palīdzību bēgļu ģimenēm, piemēram, transportu.

Lai arī brīvprātīgo iesaistes projekts ir noslēdzies, BSF turpinās sniegt gan finansiālu, gan informatīvu atbalstu Ukrainas bēgļu ģimenēm un bērniem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.