Menu
 

"E.Gulbja laboratorijā" nodotajām ērcēm šovasar ērču encefalīts konstatēts 0,2% gadījumu

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Medicīnisko pakalpojumu, laboratorijas analīžu veikšanas uzņēmumā SIA "E.Gulbja laboratorija" šovasar nodotas 1245 ērces, no kurām ērču encefalīta vīruss atrasts divās jeb 0,2% gadījumu, informēja "E.Gulbja laboratorijas" pārstāvji.

Kopumā "Borrelia burgdorferi" DNS un ērču encefalīta RNS noteikšanai "E.Gulbja laboratorijā" šovasar nodotas 1245 ērces, tostarp 10% nodotas bezkontakta paraugu savākšanas iekārtās.

Ērču encefalīta vīruss atrasts divos paraugos, bet "Borrelia burgdorferi" DNS atrasts 18% ērču.

Bezkontakta ceļā paraugi nodoti visos šādos pieņemšanas punktos, kas nozīmē, ka šo pakalpojumu izmanto visā Latvijas teritorijā.

Bezkontakta nodošanas punkti, kas tapa un tika izvietoti Covid-19 pandēmijas ietekmē, reaģējot uz pastiprināto pieprasījumu veikt Covid-19 testu, ir noderīgi un ērti lietojami arī citu analīžu materiāla savākšanai.

Latvijā izvietoti 22 bezkontakta analīžu nodošanas punkti - Rīgā, Jūrmalā, Mārupē un lielajās pilsētās.

"E.Gulbja laboratorijas" apgrozījums pērn bija 76,7 miljoni eiro, kas ir par 88,4% vairāk nekā gadu iepriekš, bet peļņa pieauga trīs reizes līdz 20,036 miljoniem eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

"E.Gulbja laboratorija" dibināta 1993.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 60 755 eiro. Uzņēmums pieder Birutai Banderei (25,99%), Didzim Gavaram (37%) un Egilam Gulbim (37%). Uzņēmumam Latvijā ir 69 filiāles.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.