Menu
 

Pirmdien Latvijā reģistrēts 1021 jauns Covid-19 gadījums un saņemtas ziņas par trim mirušajiem

  • Autors:  LETA
Infografika - LETA Infografika - LETA

Latvijā pirmdien reģistrēts 1021 jauns inficēšanās ar Covid-19 gadījums un saņemtas ziņas par trīs ar šo inficētu pacientu nāvi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati. Kopumā laboratoriski veikti 3925 Covid-19 izmeklējumi, no kuriem 26% bijuši pozitīvi.

Divu nedēļu Covid-19 saslimstības kumulatīvais rādītājs Latvijā palielinājies no 567,9 līdz 580,8 uz 100 000 iedzīvotāju. Arī septiņu dienu kumulatīvais rādītājs ir palielinājies no 305,8 līdz 317,8 uz 100 000 iedzīvotāju.

Aizvadītajā diennaktī saņemtas ziņas par trīs mirušajiem, no kuriem viens bija 60 līdz 69 gadu vecumā, bet divi - 80 līdz 89 gadu vecumā. Viens no mirušajiem bija vakcinēts pret Covid-19, kamēr pārējie divi bija nevakcinēti vai vakcinācijas kursu nepabeiguši.

SPKC norāda, ka lielākajai daļai iedzīvotāju kopš pēdējās vakcinācijas pagājis vairāk kā seši mēneši, tādēļ tiem ir ieteicama balstvakcinācija. Attiecīgi, ja vakcinācija ir bijusi veikta sen, imunitāte pakāpeniski samazinās. Savukārt, analizējot datus par saslimstību ar Covid-19, novērojams, ka veiktā vakcinācija pasargā pret smagu slimības gaitu un nāves risku, atzīmē SPKC.

Kopumā līdz šim Latvijā miruši 5960 ar Covid-19 inficēti cilvēki. SPKC iepriekš aģentūrai LETA skaidroja, ka var būt vērojamas nesakritības mirstības datos - tiem varot būt mēneša vai pusotra nobīde. Informācija par mirušajiem pacientiem tiek apkopota arī no Nāves cēloņu reģistra, kur apkopotas ziņas par pilnīgi visiem nāves gadījumiem, tostarp arī no Covid-19, par kuriem, piemēram, iepriekš nav bijušas ziņas. Savukārt SPKC dati pamatā ir no slimnīcām un pansionātiem, kas ziņo par nāves gadījumiem. Turklāt ir vēl būtisks skaits cilvēku, kuriem reģistrēts, ka Covid-19 ir bijis nāves iestāšanās veicinošs faktors.

Kopš Covid-19 pandēmijas sākuma šī slimība Latvijā laboratoriski apstiprināta 908 852 gadījumā. Pēc aģentūras LETA aprēķiniem, pēdējās septiņās dienās ar Covid-19 inficējušies 5962 cilvēki.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.