Menu
 

"AdBlue" testēšanas laboratorijas izveidē Olainē ieguldīti 250 000 eiro

  • Autors:  LETA
Foto - crosschem.lv Foto - crosschem.lv

Dīzeļdegvielas izplūdes gāzu šķidruma "AdBlue" ražotājs SIA "CrossChem" Olainē izveidojis "AdBlue" testēšanas laboratoriju, kurā ieguldīti 250 000 eiro, informēja uzņēmuma pārstāvji.

"CrossChem" jaunā produkta "AdBlue EVO" ieviešanas projekts top sadarbībā ar Norvēģijas grantu. Jau vairāk nekā gadu "CrossChem" strādā pie tā, lai ražošanā varētu ieviest jaunu produktu "AdBlue EVO" - "AdBlue" versiju, kas spēj strādāt gan paaugstinātas slodzes, gan zemu temperatūru apstākļos un būtiski samazina tā ietekmi uz vidi visā produkta dzīves ciklā.

"CrossChem" valdes priekšsēdētājs Ričards Andersons informē, ka jaunā laboratorija būtiski atvieglos un paātrinās produktu attīstīšanas iespējas, jo "CrossChem" laboratorijās testē katru saražoto "AdBlue" partiju pirms šķidrums nonāk pie klienta, lai pārliecinātos par produkta kvalitāti.

Tāpat Andersons norāda, ka jaunā laboratorija samazinās operatīvās izmaksas, jo katrs saražotā produkta paraugs vairāk nebūs jāsūta uz ārzemju laboratorijām - testēšanu varēs veikt tepat uz vietas.

Pēdējā pusgada laikā galvenajā ražotnē Olainē izveidotas un aprīkotas laboratorijas telpas ar nepieciešamajām iekārtām, mēbelēm, materiāliem, reaģentiem un traukiem, kā arī apmācīti darbinieki. Tāpat "CrossChem" pievienojies ķīmiķis-analītiķis, lai nodrošinātu precīzu analīžu testēšanas kārtību, kā arī pārskatu sagatavošanu. 

"CrossChem" laboratorija darbību testa režīmā sāks gada nogalē, bet pilnā jaudā darbosies pēc tam, kad 2023.gadā notiks tās starptautiskā akreditācija, ļaujot sniegt laboratorijas testēšanas pakalpojumus arī citām ieinteresētajām pusēm.

Kopumā "AdBlue EVO" ieviešanas projektā ieguldīts nepilns miljons eiro, no kuriem 223 000 eiro ir Norvēģijas grantu programmas "Bizness un inovācijas" atbalsts. Papildu jaunajai "AdBlue" laboratorijai attīstības projektā "CrossChem" top arī jauna ražošanas un fasēšanas līnija. Jauno produktu plānots ieviest tirgū 2023.gada otrajā pusē.

Jau vēstīts, ka "CrossChem" auditētais apgrozījums pagājušajā gadā bija 31,806 miljoni eiro, kas ir divas reizes vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga 2,6 reizes - līdz 1,798 miljoniem eiro.

Uzņēmums reģistrēts 2007.gadā, un tā pamatkapitāls ir 1,301 miljons eiro. "CrossChem" vienīgais īpašnieks ir SIA "CrossChem International", kas uz pusēm pieder Janai Muzičenko un Ričardam Andersonam.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.