Menu
 

Nespējot vienoties ar vadību, atlūgumus sola rakstīt vairāki Onkoloģijas centra ārsti

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Vairāk nekā 20 Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Latvijas Onkoloģijas centra (LOC) ārsti esot brīdinājuši slimnīcas vadību pa iespējamu kolektīvo atlūgumu, ziņo Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Šodien no daba LOC aizgājuši divi ārsti, kas nav spējuši vienoties ar slimnīcas vadību. Pārējie kolēģi pauduši viņiem atbalstu un izteikuši savas prasības uzņēmuma vadībai.

Ārsti uzskata, ka viņu darbs nav novērtēts un LOC trūkst mūsdienīga aprīkojuma. 

Ārsti izvirzījuši trīs prasības slimnīcas vadība - slimnīcas valdes nomaiņa, pakalpojuma kvalitātes saglabāšana pēc tam, kad LOC tiks pievienots slimnīcai "Gaiļezers", un algas paaugstināšana.

Savukārt Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīca šodien izplatīja paziņojumu, kurā norāda, ka onkoloģisko pacientu ārstēšana un aprūpe, kā arī onkoloģiskās ķirurģijas pakalpojumu sniegšana netiks pārtraukta, un vietā jau atrasti jauni ārsti.

Slimnīcas vadība norāda, ka mediķu prasība paaugstināt algu no 4500 eiro līdz vismaz 7500 eiro neesot izpildāma. Savukārt aprīkojums tiekot iegādāts, un šobrīd notiekot darbs pie atsevišķa aprīkojuma iepirkumiem.

Slimnīcas valdes priekšsēdētājs Imants Paeglītis uzsver, ka "valstiski tik svarīgā nozarē - medicīnā - ir akūts ārstniecības un aprūpes personāla trūkums". Negatīvā tendence ar lejupejošu dinamiku bijusi jau ilgstoša, bet situācija pēc cīņas ar Covid-19 pandēmiju divu gadu garumā ir strauji pasliktinājusies.

Viņaprāt, publiski paustie viedokļi esot mēģinājums šantažēt slimnīcu un pretnostatīt slimnīcas vadību ārstniecības personālam, kā arī atsevišķus speciālistus pret citiem kolēģiem. 

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīca 2021.gadā strādāja ar 226,8 miljonu eiro apgrozījumu un 170 000 eiro peļņu. Slimnīcā 2021.gadā beigās strādāja 4754 darbinieki.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.