Menu
 

Medicīnas pakalpojumu sniedzēja "OlainMed" apgrozījums pirmoreiz pārsniedzis miljonu eiro

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

AS “Olainfarm” grupas uzņēmuma – ambulatoro medicīnas pakalpojumu sniedzēja SIA “OlainMed” – apgrozījums pērn salīdzinājumā ar 2021. gadu audzis par 15%, pirmo reizi uzņēmuma pastāvēšanas laikā pārsniedzot vienu miljonu eiro. Pēdējo piecu gadu laikā kopš pievienošanās AS “Olainfarm” grupai un tās veiktajām investīcijām uzņēmumā pusotra miljona eiro apmērā “OlainMed” apgrozījums stabili audzis katru gadu un 2022. gadu ļāvis noslēgt ar peļņu.

Kā norāda uzņēmumā, AS “Olainfarm” investīcijas ļāvušas būtiski uzlabot pacientiem pieejamos “OlainMed” pakalpojumus. Ievērojami līdzekļi ieguldīti ēkas modernizācijā, rekonstrukcijā un kabinetu pārplānošanā, jaunu funkciju, piemēram, zīdaiņu rehabilitācijas un oftalmoloģijas kabinetu, kā arī jauna reģistratūras bloka izveidē, zvanu centrāles efektivizēšanā, pirmo e-risinājumu ieviešanā un ārstu darba vietu modernizēšanā.

Tas ļāvis paplašināt pakalpojumu un diagnostikas iespēju klāstu, kā arī piedāvāt pacientiem visus pakalpojumus vienuviet, t. sk. modernizēto dienas stacionāru un zobārstniecības bloku, kas iepriekš atradās citā ēkā. Tāpat kopš pievienošanās “Olainfarm” grupai “OlainMed” speciālistu un medicīnas personāla skaits ir gandrīz divkāršojies.

Šobrīd ļoti pieprasīti ir pulmonologa un rehabilitācijas pakalpojumi, kas nereti saistīts ar sūdzībām par elpas trūkumu un pastiprinātu nogurumu pēc Covid-19 pārslimošanas. Turklāt jāņem vērā, ka pandēmijas laika blaknes bija mazkustīgs dzīvesveids. Pacientu ar dažādām Covid-19 sekām pagājušajā gadā ir kļuvis apmēram par trešo daļu vairāk.

2023.gadā – savā 30. pastāvēšanas gadā – “OlainMed” plāno attīstīt telemedicīnu, modernizējot kabinetus, sistēmas un iegādājoties programmatūras licences, AS “Olainfarm” grupai uzņēmumā šogad investējot vairāk nekā 150 000 eiro. Ārstu darbavietu digitalizācija ļaus apkalpot vairāk pacientu, tajā skaitā konsultēt arī attālinātus pacientus. Telemedicīnas pakalpojuma pilotprojektu “OlainMed" īstenoja jau Covid-19 pandēmijas laikā. Lai ierobežojumu apstākļos nodrošinātu rehabilitācijas pakalpojumu pieejamību, “OlainMed” speciālisti vieni no pirmajiem Latvijā attālināti sāka sniegt ārstnieciskās vingrošanas pakalpojumu.

Kopumā ik gadu “OlainMed” sniedz pakalpojumus 20 000 pacientu Olaines novadā, bet ģeogrāfiski ērto atrašanās vietu un augsti kvalificēto speciālistu pieejamību novērtē arī Mārupes novada iedzīvotāji un Rīgā strādājošie Jelgavas novada iedzīvotāji. 2022. gadā “OlainMed” pacientu skaits, salīdzinot ar 2021.gadu, audzis par vairāk nekā 5%.

SIA “OlainMed” sniedz plaša spektra ambulatoros medicīnas pakalpojumus, t. sk. sirds funkcionālās diagnostikas izmeklējumus, USG, rentgenogrāfiju, zobārstniecības, rehabilitācijas un fizikālās medicīnas pakalpojumus, kā arī ārstu-speciālistu konsultācijas. Uzņēmums nodarbina 54 cilvēkus. Tā auditētais apgrozījums 2021. gadā bija 908 835 eiro. 2017. gada jūnija beigās par Olaines pašvaldības kapitālsabiedrības SIA “Olaines veselības centrs” īpašnieci kļuva AS “Olainfarm” uzņēmumu grupa.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.