Menu
 

Aptauja: Gandrīz katrs trešais iedzīvotājs informāciju par dažādiem veselības jautājumiem primāri meklē internetā

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Gandrīz katrs trešais jeb 31% aptaujāto informāciju par dažādiem veselības jautājumiem primāri meklē internetā, secināts "Benu aptiekas" Veselības monitoringa aptaujā, kas veikta sadarbībā ar pētījumu kompāniju SKDS.

45% respondentu primāri vēršas pie sava ģimenes vai ārstējošā ārsta, vēl 7% jautā ģimenei vai draugiem, 3% vēršas pie farmaceita, vēl 9% šāda veida informāciju nemeklē, bet 5% konkrētu viedokli sniegt nevarēja.

Salīdzinot datus ar 2021.gadu, situācija šobrīd ir diezgan līdzīga. Arī 2021.gadā 31% respondentu atbildes uz jautājumiem par savu veselību primāri meklēja internetā, 43% pārsvarā vērsās pie sava ģimenes vai ārstējošā ārsta, 8% padomu jautāja ģimenes locekļiem vai draugiem, 4% vispirms vērsās pie farmaceita, kamēr 10% informāciju par veselības jautājumiem nemeklēja vispār, bet vēl 4% konkrēti atbildēt nevarēja.

Internetā visbiežāk informāciju par veselības tēmām meklē gados jauni cilvēki - vecuma grupā no 18 līdz 24 gadiem to dara 38%, kamēr visretāk to dara iedzīvotāji vecumā no 64 līdz 75 gadiem - 26%, bet citās vecuma grupās šis rādītājs ir robežās no 29% līdz 33%. Tāpat iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 24 gadiem salīdzinoši retāk par savas veselības jautājumiem vēršas pie sava ģimenes vai ārstējošā ārsta - viņu vidū to primāri dara 31%, kamēr citās vecuma grupās šis rādītājs 43% līdz 52%.

Analizējot datus pēc reģionālās piederības, visbiežāk internetā informāciju par veselības jautājumiem meklē Latgales iedzīvotāji - 35%, kam seko Rīga - 32%, Vidzeme - 30%, Kurzeme - 29% un Zemgale - 28%.

Aptaujā tika iztaujāti 1005 Latvijas iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 75 gadiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.