Menu
 

LĀB: Latvijā ārstam ir jāprot sarunāties latviešu valodā

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Latvijā ārstam ir jāprot sarunāties latviešu valodā, skaidroja Latvijas Ārstu biedrības (LĀB) sabiedrisko attiecību vadītāja Evija Ansonska.

"MFD Veselības centra "Dziedniecība"" traumatoloģe-ortopēde Dita Danosa nesen bija spiesta uzrakstīt atlūgumu, jo ne reizi vien ir saņēmusi aizrādījumus par to, ka ar pacientiem runājusi valsts valodā. Viņa arī esot saņēmusi mutiskus draudus no pacientiem par nerunāšanu krievu valodā, vēstīja portāls "la.lv".

Ārste par Valsts valodas likuma pārkāpumiem pagājušajā nedēļā ir informējusi arī Valsts valodas centru (VVC). Savā iesniegumā viņa norādījusi, ka bijusi spiesta aiziet no darba, kurā viņai uzspiests runāt krieviski, un lūgusi izvērtēt situāciju ārstniecības iestādē "MFD Veselības centrs "Dziedniecība"".

Tikmēr LĀB skaidroja, ka esošais normatīvais regulējums paredz, ka Latvijā ārstam ir jāprot sarunāties latviešu valodā. Arī ieraksti medicīniskajos dokumentus ir jāveic tikai un vienīgi latviešu valodā.

Savukārt, ja nepieciešams ar pacientu sazināties citās valodās, veselības aprūpes vadība var nodrošināt tulka palīdzību.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.