Menu
 

Novembrī Jūrmalā norisināsies starptautiska peldēšanas mācīšanas konference

  • Autors:  LETA
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

11.novembrī un 12.novembrī Jūrmalā norisināsies Eiropas Peldēšanas federācijas (LEN) pirmā peldēšanas mācīšanas konference, informē Latvijas Peldēšanas federācija (LPF).

Ar šo konferenci LEN sāk jaunu iniciatīvu drošības uz ūdens un peldēšanas izglītības veicināšanai visā Eiropā - vienotas peldēšanas mācīšanas sistēmas un metodikas ieviešanā.

Konferenci rīko LEN sadarbībā ar LPF, un tas ir prioritārs LEN izglītības pasākums, kura rīkošana pirmo reizi ir uzticēta Latvijai.

LPF atzīmē, ka konference ir svarīgs notikums Eiropas nacionālo federāciju, akadēmiskās sabiedrības, peldēšanas treneru un pedagogu, kā arī citu peldēšanas sporta veidu profesionāļu sadarbības veicināšanai. Konferences galvenais mērķis ir sākt kvalitatīvu diskusiju par peldēšanas mācīšanas programmu īstenošanu un iepazīstināt mērķauditoriju ar LEN "Learn to Swim" programmas ietvaru, kas, ieviesta nacionālo valstu programmās, veicinātu bērnus peldēšanas prasmes un zināšanas, lai mazinātu noslīkšanas riskus.

Konferences divu dienu programmā ir iekļauti gan pieredzējušu akadēmisko spēku un praktiķu uzstāšanās, gan LEN piedāvātās programmas izklāsts, kā arī zinātnisko plakātu un publikāciju prezentācijas un vairākas paneļdiskusijas.

"Learn to Swim" konference atspoguļo LEN apņemšanos veicināt peldēšanas izglītību visā Eiropā un tādējādi samazināt noslīkšanas riskus. Apvienojot dažādus ieinteresētos puses pārstāvjus, tai skaitā sportistus, trenerus, administratorus, nozares ekspertus, politiķus, veselības un izglītības speciālistus, konference aicina uz produktīvām diskusijām par labākajām praksēm, inovatīvām stratēģijām un pragmatiskiem risinājumiem peldēšanas mācību programmu un noslīkšanas novēršanas politikas jomā.

Plašāka informācija par konferenci, tās programmu un reģistrāciju pieejama vietnē "conference.swimming.lv".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.