Menu
 

Cilvēki ar kustību traucējumiem var pieteikties atbalstam savas dzīves vietas pielāgošanai

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Apgūstot Eiropas Savienības Atveseļošanas fonda finansējumu, Latvijas iedzīvotājiem ar kustību traucējumiem, ir iespēja bez maksas uzlabot piekļūstamību savā dzīves vietā. Šādi plānots uzlabot šo cilvēku dzīves kvalitāti, sniedzot iespēju bez citu palīdzības pilnvērtīgi izmantot savu mājvietu, izkļūt no tās un iesaistīties sabiedriskajā dzīvē, piemēram, doties uz mācībām, darbu vai citās gaitās. Paredzams, ka šādi būs iespējams palīdzēt gandrīz 300 cilvēkiem, liecina Labklājības ministrijas informācija.

Vēršoties ar iesniegumu savas pašvaldības sociālajā dienestā, atbalstu varēs saņemt bērni ar invaliditāti no 15 līdz 17 gadu vecumam (ieskaitot), kuriem ir kustību traucējumi, un pieaugušie ar invaliditāti no 18 līdz 63 gadu vecumam (ieskaitot), kuriem noteikta I vai II invaliditātes grupa, kuriem ir kustību traucējumiem,  un kuri spiesti pārvietošanās nolūkos ikdienā lietot tehniskos palīglīdzekļus.

Pielāgojumu veikšanu var pieteikt veikt ne vien cilvēku ar invaliditāti vai viņu radinieku īpašumā, bet arī īrētos mājokļos, ja ir noslēgts īres līgums uz turpmākajiem pieciem gadiem vai ilgāk, vai arī mājoklis tiek īrēts no pašvaldības. Pašvaldība uzņemsies mērķa grupas un mājokļa izvērtēšanu, kā veiks visus darbus, tai skaitā visas nepieciešamās tehniskās dokumentācijas izstrādi un saskaņošanu.

Pielāgojumi var būt gan mājokļa iekšējās vides, piemēram, labierīcību, virtuves zonas, durvju aiļu, gan ārējās vides, piemēram, pacēlāju, uzbrauktuvju un pandusu, ierīkošana, pārbūve vai atjaunošana vai arī mājokļa aprīkošana ar nepieciešamajām palīgierīcēm, tādējādi uzlabojot un atvieglojot cilvēkam pārvietošanos mājoklī, kā arī iekļūšanu un izkļūšanu no tā.

Apgūstot Eiropas Savienības Atveseļošanas fonda finansējumu, pasākumu “Atbalsta pasākumi cilvēkiem ar invaliditāti mājokļu vides pieejamības nodrošināšanai” izstrādājusi Labklājības ministrija. Vairāk informācijas šeit.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.