Menu
 

Apjomīgos Tabakas likuma grozījumus Saeimā cer skatīt līdz gada beigām

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Apjomīgie grozījumi Tabakas izstrādājumu, augu smēķēšanas produktu, elektronisko smēķēšanas ierīču un to šķidrumu aprites likumā skatīšanā Saeimā galīgajā lasījumā varētu nonākt līdz 2023.gada beigām.

Saeima jau iepriekš otrajā lasījumā atbalstījusi grozījumus Tabakas aprites likumā, kas paredz aizliegt tādus elektronisko smēķēšanas ierīču šķidrumus un tabakas aizstājējproduktus, kas satur aromatizētājus.

Tāpat likumā plānots noteikt, ka tabakas izstrādājumus būs aizliegts pārdot personām, kuras ir jaunākas par 20 gadiem, kā arī aizliegt smēķēt Saeimas un Ministru kabineta ēkās.

Nesen amatā ievēlētais Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš (ZZS) pastāstīja, ka komisija novembra sākumā vai vidū skatīs no Eiropas Komisijas saistībā ar likumprojektu saņemto pozitīvo atzinumu.

Ja vien pēkšņi darba kārtībā nenonāks kādi citi aktuāli likumprojekti, tad Bērziņš cer, ka Tabakas aprites likuma grozījumi skatīšanai Saeimas sēdē galīgajā lasījumā varētu nonākt līdz gada beigām.

Sociālo lietu komisijas vadītājs akcentēja, ka pašlaik komisijai būs jāstrādā arī ar lielā mērā saistītiem grozījumiem par alkohola aprites ierobežošanu, kurus virza Veselības ministrija. Tāpat komisijas darba kārtībā būs trīs "manabalss.lv" iniciatīvas.

Kā ziņots, pie grozījumiem Tabakas aprites likumā darbs sākās jau iepriekšējā, 13.Saeimā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.