Menu
 

Latvijā vizīte pie psihologa jāgaida vidēji 48 dienas

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Latvijā vizīte pie psihologa jāgaida vidēji 48 dienas, aģentūra LETA noskaidroja Nacionālajā veselības dienestā (NVD).

Pie psihiatra jāgaida vidēji 24 dienas, bet pie psihoterapeita - piecas dienas.

Dati uz 1.novembri liecina, ka garākās rindas pie psihologa ir Rīgā, kur gaidīšanas laiks pie kāda no pakalpojuma sniedzējiem ir 470 dienas. Tai seko Ventspils, kur uz vizīti jāgaida 240 dienas, Saldus - 200 dienas, Aizkraukle - 180 dienas, Dobele - 150 dienas, Jelgava - 120 dienas.

Garākās rindas pie psihiatra ir Saulkrastos, kur gaidīšanas laiks pie kāda no pakalpojuma sniedzējiem ir 151 diena. Tālāk seko Limbaži, kur pakalpojums jāgaida 101 diena, Rīga - 91 diena, Salaspils - 57 dienas, Ventspils un Liepāja - 56 dienas.

Savukārt pie psihoterapeita garākā rinda ir Ventspilī, kur jāgaida piecas dienas.

NVD skaidro, ka gaidīšanas ilgums saistīts gan ar pieprasījumu jeb pacientu vajadzību pēc pakalpojuma, gan arī pakalpojumu sniedzēju skaitu.

NVD norāda, ka ik gadu pacientiem ar psihiskām saslimšanām tiek paplašināts to pakalpojumu skaits, kur multidisciplinārās komandas sastāvā ietilpst arī psihologi un psihiatri. Kā viens no pakalpojumiem, kurš šobrīd tiek attīstīts, ir agrīnā intervence bērniem ar autiskā spektra traucējumiem.

Vienlaikus NVD ciešā sadarbībā ar pakalpojumu sniedzējiem, iestādēm attīsta psihiatriskā profila pakalpojumus, piesaistot jaunus speciālistus, tādējādi pakalpojumus padarot pieejamākus.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.