Menu
 

Pētījums: Vairāk nekā puse iedzīvotāju pēdējā gada laikā lietojuši uztura bagātinātājus

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Vairāk nekā puse jeb 65% Latvijas iedzīvotāju pēdēja gada laikā ir lietojuši uztura bagātinātājus, liecina "Mana aptieka & Apotheka" pasūtītā sabiedriskās domas aptauja.

Visbiežāk iedzīvotāji pēdējā gada laikā lietojuši D vitamīnu - to lietojis 41% aptaujāto. Tāpat iedzīvotāju vidū populārs ir magnijs un omega-3 taukskābes, ko papildus uzņēmis katrs piektais aptaujātais - attiecīgi 21% un 19%.

Tāpat starp biežāk lietotajiem uztura bagātinātājiem iedzīvotāji minējuši arī C vitamīnu (18%), minerālvielu un vitamīnu kompleksu (17%) un B grupas vitamīnus (14%).

Lielākā daļa aptaujāto uztura bagātinātājus lieto imunitātes veicināšanai (62%), kaulu un locītavu veselībai (38%), nervu sistēmas stabilizēšanai un stresa mazināšanai (22%), kā arī sirds un asinsvadu sistēmas veselībai (20%).

Saskaņā ar aptauju iedzīvotāji uztura bagātinātājus aktīvāk sāk lietot no 35 gadu vecuma. Izteikti biežāk tos uzņem cilvēki ar augstāko izglītību - 78%, bet mazāk - ar pamatizglītību - 51%.

"Mana Aptieka & Apotheka Veselības indekss" ir Latvijas iedzīvotāju veselības stāvokļa pašvērtējuma un dzīvesveida tendenču mērījums, kas tiek veikts jau astoņus gadus. Indekss tapis sadarbībā ar SKDS. Katru gadu tiešās intervijās tiek aptaujāti vairāk nekā 1000 iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 75 gadiem.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.