Menu
 

Siguldas slimnīcas Dzemdību nodaļai iegādāts jauns transformējams dzemdību galds un apsildāmā gultiņa

  • Autors:  Apriņķis.lv/Sigulda.lv
Foto - Siguldas novada pašvaldība Foto - Siguldas novada pašvaldība

Lai atvieglotu nodaļas darbu un uzlabotu dzemdību kvalitāti, šā gada sākumā slimnīca iegādājusies transformējamu dzemdību galdu, savukārt par 2023. gada labdarības koncerta “Cīruļputenī” un biedrības “Cerību spārni” ziedotajiem līdzekļiem iegūta vēl viena apsildāmā gultiņa jaundzimušajiem mazuļiem. Lai topošajām māmiņām un ģimenēm pavadītais laiks Dzemdību nodaļā būtu komfortabls, pērn veikts nodaļas kosmētiskais remonts, vēsta Siguldas novada pašvaldība.

Siguldas slimnīcas Dzemdību nodaļā ik gadu vidēji piedzimst 1000 bērniņu, 2023. gadā Siguldas slimnīcā piedzima 898 mazuļi. Līdz šim Dzemdību nodaļā bijusi dzemdību zāle ar vienu dzemdību galdu un blakus zāle ūdens dzemdībām ar atsevišķu dzemdību galdu, kas pildīja arī gultas funkciju, kad bija nepieciešams. Laika gaitā Dzemdību nodaļas personāls saprata, ka Dzemdību nodaļas darbinieku un arī topošo jauno māmiņu ērtībām nepieciešams daudz funkcionālāks galds, kas atvieglo gan topošās māmiņas, gan personāla ērtības.

Jaunajam dzemdību galdam, kas ir ievērojami platāks un ērtāks, ir noņemami rokturi, transformējami kāju balsti. Krēsls atvieglo dzemdību procesu ne tikai pašai sievietei – dzemdētājai, bet arī slimnīcas atbalsta personālam, sniedzot iespēju piekļūt topošajai māmiņai no visām pusēm.

Papildus, lai atvieglotu Dzemdību nodaļas darbu, konsultējoties ar neonatologu (bērnu ārsts, kas specializējies jaundzimušo kopšanā), iegādāta vēl viena jauna apsildāmā gultiņa tikko dzimušiem bērniņiem – patlaban Dzemdību nodaļā ir divas šādas gultiņas. Tā iegādāta, pateicoties ziedojumam no pērnajā gadā notikušā labdarības koncerta “Cīruļputenī” kopā ar Valteru Krauzi, pazīstamiem māksliniekiem un biedrību “Cerību spārni”.

Apsildāmā gultiņa, kas pilda fototerapijas funkciju, nepieciešama, ja jaundzimušajam konstatēta dzelte. Fototerapija dzelti samazina; vienam mazulim gultiņa var būt nepieciešama vairākas stundas dienā, pat 12 stundas un vairāk. Dažkārt fototerapija nepieciešama vairākiem jaundzimušajiem bērniņiem vienlaicīgi. Fototerapija ļoti noder arī tiem bērniņiem, kuriem ir mazāks svars vai nestabila termoregulācija.

Dzemdību nodaļā kopumā ir 14 gultasvietas, tomēr nepieciešamības gadījumā guļvietu kapacitāti iespējams palielināt līdz 17 gultasvietām, izmantojot Ķirurģijas dienas stacionāru, skaidro pašvaldībā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.