Menu
 

Augstākā saslimstība ar gripu pagājušajā nedēļā reģistrēta bērniem 5-14 gadu vecumā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - SPKC Ilustrācija - SPKC

Pagājušās nedēļas gripas, Covid-19 un citu akūtu augšējo elpceļu infekciju monitoringa rezultāti liecina, ka turpina samazināties gripas un Covid-19 pacientu skaits, informēja Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).

Pagājušajā nedēļā monitoringā iesaistīto ģimenes ārstu praksēs ar akūtu augšējo elpceļu infekcijas simptomiem kopā bija vērsies 651 pacients, no kuriem 77 pacientiem, balstoties uz tipisku klīnisko ainu, noteikta diagnoze “gripa”. Augstākā saslimstība pagājušajā nedēļā reģistrēta 5-14 gadu vecuma grupā.

Pagāsjušajā nedēļā laboratoriski apstiprināti 20 Covid-19 gadījumi (nedēļu iepriekš 19), kopumā veikti 577 (iepriekš 573) laboratoriskie testi SARS-CoV-2 vīrusa klātbūtnes noteikšanai. Stacionēti 18 Covid-19 pacienti (nedēļu iepriekš 20, divas nedēļas iepriekš – 17).

Stacionāros nav pacientu ar smagu Covid-19 slimības gaitu, tomēr pagājušajā nedēļā reģistrēti trīs Covid-19 pacientu nāves gadījumi (nedēļu iepriekš – viens).  

SPKC atgādina, ka visefektīvākais veids, kā aizsargāties no nopietnas saslimšanas ar gripu un Covid-19, ir vakcinācija. Vakcinācijas iestādēm pašreiz arī ir iespēja izmantot to rīcībā esošās valsts apmaksātās vakcīnas pret gripu, lai vakcinētu ikvienu iedzīvotāju, t.i. ārpus riska grupām.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.