Menu
 

Slimnīcu biedrība: Salīdzinot ar citiem gadiem, situācija pašlaik nav labāka

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Pašlaik situācija slimnīcās, salīdzinot ar citiem gadiem, nav uzlabojusies, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" teica Latvijas Slimnīcu biedrības (LSB) valdes priekšsēdētājs Jevgēņijs Kalējs.

Viņš norādīja, ka, runājot ar Latvijas slimnīcu vadītājiem, var secināt, ka situācija nav mainījusies, bet ir nozares, kuras cieš vairāk, piemēram, tās slimnīcas, kas nodrošina dzemdību palīdzību, tām esot zudumi, jo nerentablu pasākumu un neapmaksāto pakalpojumu kopums palielinās.

Uz piebildi, ka Veselības ministrija (VM) iesniegusi saskaņošanai rīkojuma projektu, kas paredz apropriācijas pārdali 25,6 miljonu eiro apmērā, lai nodrošinātu veselības aprūpes pakalpojumu nepārtrauktību slimnīcu uzņemšanas nodaļās no 2024.gada 1.maija, Kalējs atbildēja, ka nauda vēl nav saņemta, otrdien vēl paredzēts saistībā ar šo projektu iesniegt komentārus.

"Veselības ministrijai biedrības iebildumi varētu šķist nepamatoti, jo viņi vairāk balstās uz finanšu apriti, mēs vairāk savus argumentus balstām uz pacientu apriti un pacientu ārstēšanu," paskaidroja Kalējs.

LETA jau rakstīja, ka informatīvajā ziņojumā par slimnīcu tīkla attīstību ir iekļauta informācija par VM plānotajiem pasākumiem stacionāro veselības aprūpes pakalpojumu pilnveidē, tostarp neatliekamās medicīniskās palīdzības jomā. Tāpat tajā aktualizētas prasības slimnīcu darbības profiliem un to līmeņiem, iezīmēta reģionālo slimnīcu sadarbības tīkli un noteikts to darbības principus, kā arī noteikta metodisko centru izveide un vadība, kas nodrošinās sistēmisku ārstniecības procesu kvalitātes pārraudzību valstī.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.