Menu
 

Kariņš: ES investīcijas jāiegulda Latvijas izglītībā un zinātnē

  • Autors:  LETA
Kariņš: ES investīcijas jāiegulda Latvijas izglītībā un zinātnē Foto - Valsts kanceleja

Eiropas Savienības (ES) investīcijas ir jāiegulda Latvijas izglītībā un zinātnē, piektdien tikšanās laikā ar Eiropas Tautas partiju (ETP) grupas priekšsēdētāju Eiropas Parlamentā (EP) Manfrēdu Vēberu uzsvēra Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Kariņa birojā aģentūru LETA informēja, ka sarunas sākumā Eiropas Parlamenta ETP grupas priekšsēdētājs apsveica Kariņu ar apstiprināšanu Latvijas Ministru prezidenta amatā, uzsverot personības lomu mūsdienu politikā.

Ministru prezidents pateicās Vēberam un uzsvēra, ka kopīgās Eiropas projekts ir svarīgs Latvijas valstij, turklāt ES atbalsts un investīcijas spēlē būtisku lomu sabiedrības dzīves kvalitātes uzlabošanā.

"Svarīgi ir ES investīcijas ieguldīt izglītībā un zinātnē, lai veicinātu Latvijas konkurētspēju. Tas ir būtisks priekšnoteikums ilgtermiņa izaugsmes nodrošināšanai gan Latvijā, gan visā ES," uzsvēra Kariņš.

Savukārt Vēbers pauda, ka ES nozīmē stabilitāti, drošību un dzīves kvalitāti, kas ir svarīga ikvienam iedzīvotājam.

Tikšanās laikā Ministru prezidents ar Vēberu pārrunāja šobrīd aktuālos ES jautājumus, tostarp iespējamo Lielbritānijas izstāšanās no ES iznākumu un risinājumus labu attiecību saglabāšanai ar Lielbritāniju gan ES, gan divpusējā valstu līmenī. Tāpat abas amatpersonas diskutēja arī par ES daudzgadu budžeta 2021.-2027.gadam procesu.

Tikšanās noslēgumā Kariņš uzaicināja Eiropas Parlamenta ETP grupas priekšsēdētāju uz Rīgas konferenci, kas norisināsies šā gada oktobrī.

Kā ziņots, Vēbers piektdien apmeklē Latviju. Vizītes laikā ETP grupas vadītājam plānotas tikšanās ar Kariņu. Tāpat Vēbers vizītes laikā iecerējis pievērsties aktuālajai drošības tēmai, tai skaitā jautājumiem par ES ārējās robežas stiprināšanu, kiberdrošības un viltus ziņu apkarošanas jautājumiem, kas ir īpaši aktuāli, sagaidot EP vēlēšanas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.