Menu
 

Pēc vērienīgas rekonstrukcijas Olainē durvis vērs medicīnas iestāde "OlainMed"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - facebook.com/olainmed.lv Foto - facebook.com/olainmed.lv

12.jūlijā Olainē pēc apjomīgas rekonstrukcijas savas durvis vērs farmācijas uzņēmuma “Olainfarm” meitas uzņēmums SIA “OlainMed”, kas sniedz daudzprofila medicīnas pakalpojumus. Investīcijas rekonstrukcijas projektā bijušas vairāk nekā pusmiljona eiro apjomā, informēja “OlainMed” valdes priekšsēdētāja Viktorija Zefīrova-Tačinska.

Rekonstrukcijas rezultātā tika paplašinātas un modernizētas pacientu pieņemšanas telpas, pielāgojot tās mūsdienīgas pacientu veselības aprūpes standartam. “Visos risinājumos esam domājuši gan par mūsu maziem, gan lieliem pacientiem, īpašu uzmanību pievēršot tam, lai publiskās telpas būtu ērti pieejamas senioriem un māmiņām ar maziem bērniem,” uzsver V.Zefīrova-Tačinska.

Tā kā medicīnas iestāde atrodas blakus Olaines dabas parkam, “OlainMed” arhitektoniskais risinājums tika pielāgots apkārtējai videi. “Ēkas dizainā izmantojām dabai draudzīgus materiālus un interjerā esam integrējuši gan koku siluetus, gan arī parka iemītniekus – vāveres, pūces, kaķus u.c. Tas viss rada omulīgu atmosfēru medicīnas iestādē. Tāds bija arī Valērija Maligina sapnis – moderna, skaista un dabai draudzīga medicīnas iestāde Olaines sirdī”, stāsta Viktorija Zefīrova - Tačinska.

Rekonstrukcijas rezultātā medicīnas iestāde var piedāvāt plašāku izmeklējumu un pakalpojumu klāstu Pierīgas reģiona iedzīvotājiem, īpašu uzmanību veltot Olaines novada cilvēkiem. Poliklīnikas pirmajā stāvā pacientiem ir pieejama jauna, moderna stomatoloģijas nodaļa, kurā ir ne tikai zobu ārstēšanas, protezēšanas pakalpojumi, bet arī zobu higiēna gan bērniem, gan pieaugušajiem.

Savukārt otrajā stāvā, paplašinātajā rehabilitācijas un fizikālās medicīnas nodaļā, turpmāk piedāvās plaša spektra rehabilitācijas un veselības atjaunošanas pakalpojumus visām pacientu grupām, tajā skaitā sirds slimniekiem, cilvēkiem ar lieko svaru un pēc traumām, viegliem insultiem un kustību traucējumiem, gan individuāli, gan nelielās grupās. Rehabilitācijas nodaļas klientiem jau tagad ir pieejami pakalpojumi, kuri ir pieradījuši savu efektivitāti, bet līdz šim tos bija iespējams saņemt tikai Jelgavā vai Rīgā. Īpaša uzmanība tiks veltīta arī sportistu un bērnu rehabilitācijai.

Turpinot realizēt uz pacientu vērstu pieeju, uzņēmums ir nodrošinājis elektronisku rindas sadalītāju, kas ļauj ātrāk un efektīvāk apkalpot pacientus. Tika piedomāts arī pie medicīnas programmas risinājuma, kurš jau drīzumā ļaus pierakstīties pie ārstiem un speciālistiem attālināti.

Vienlaikus pēc rekonstrukcijas darbiem tika palielināts ārstu skaits, lai varētu paplašināt pakalpojumu klāstu un piesaistīt jaunus speciālistus. “Jau šobrīd pateicoties iepriekš veiktajām investīcijām, mums ir izdevies piesaistīt pieredzējušu kardiologu komandu, kuri ne tikai konsultē, bet arī veic tādus sirds un asinsvadu izmeklējumus kā veloergometrija, EHO kardiogrāfija, Holtera 24 un 48 stundu sirds darbības monitorēšana. Nākotnē ir plānots pievienot arī 24 stundu asins spiediena monitorēšanas pakalpojumu”, uzsver Viktorija Zefīrova-Tačinska.

Viņa piebilst, ka gada laikā “OlainMed” ir divkāršojis tajā pieejamo pakalpojumu skaitu, piedāvājot Olaines iedzīvotājiem gandrīz visu specialitāšu ārstu konsultācijas, tajā skaitā gastroenterologa, neirologa, rehabilitologa, kardiologa, proktologa, oftalmologa, ginekologa un LOR speciālista konsultācijas. Rezultātā apkalpotu pacientu skaits salīdzinot ar 2016.gadu ir audzis par 30%.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.