Menu
 

Siguldietis Guntis – "Stikla šķiratlona" līderis

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Kopš maija, kad vides apsaimniekošanas uzņēmums SIA “Eco Baltia vide” sadarbībā ar  Latvijas Zaļo punktu un veikaliem “top!” sāka Vislatvijas akciju, lai no privātpersonām to dzīvesvietās savāktu uzkrāto un nevajadzīgo stikla taru, sašķirotas jau 220,5 tonnas vecu pudeļu un burku. Kopumā “Stikla šķiratlons” viesojies jau 593 Latvijas mājsaimniecībās.

Vidējais katra dalībnieka stikla taras “uzkrājums” ir 372 kilogrami, liecina akcijas rīkotāju informācija. Vislielāko daudzumu – 1,5 tonnas – līdz šim akcijas laikā sašķirojis kāds Guntis no Siguldas novada. Otro lielāko stikla taras apjomu (1,38 tonnas) nodeva Inta no Saldus rajona Zirņu pagasta, bet trešais lielākais apjoms,1,25 tonnas stikla, tika nodots Riebiņu novadā, to sagādāja Klavdija.

Vislielākais daudzums stikla taras kopš akcijas sākuma tika sašķirots Kuldīgas novadā – 32,16 tonnas. Otrajā vietā pēc nodotā stikla apjomā pašlaik ir Saldus novads ar 30,2 tonnām stikla taras, bet trešajā vietā Madonas novads ar 25,58 tonnām savāktā stikla.

“Sākotnēji, domājot par “Stikla šķiratlona” rīkošanu, plānojām aptvert aptuveni 20 Latvijas pašvaldības. Taču novadu un arī to iedzīvotāju atsaucība ir bijusi ļoti liela, kas apliecina, ka šāda akcija ir nepieciešama un vajadzīga. Mājsaimniecību stikla taras uzkrājums nereti ir tik liels, ka pašiem nogādāt šo apjomu līdz šķirošanas konteineriem ir apgrūtinoši. Īpaši to novērtē reģionu viensētu iedzīvotāji, kuriem tas tiešām ir būtisks atbalsts, lai videi draudzīgā veidā atbrīvotos no gadu gadiem krātām burkām un pudelēm. Arī nākamgad plānojam līdzīgu akciju, taču, iespējams, vairs nevāksim stiklu, bet gan nolietojušos un vairs nederīgu elektroniku,” norāda SIA “Eco Baltia vide” valdes priekšsēdētājs Jānis Aizbalts.

Iespēju pieteikties “Stikla šķiratlonam” izmantojušas 33 pašvaldības, no tām 27 pašvaldībās akcija ir noslēgsies, bet tā turpinās Mālpils, Auces, Alsungas, Preiļu, Viesītes un Ventspils novados.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.