Menu
 

Sabiedrības informēšanai par zivju resursu pētījumiem no Zivju fonda pieprasīti 20 785 eiro

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Sabiedrības informēšanas pasākumiem par zivju resursu pētījumiem no Zivju fonda līdzekļiem pieprasīti kopumā 20 785 eiro, savukārt Valsts vides dienesta pilnvaroto personu iesaistīšanai zvejas un makšķerēšanas kontrolē - 1616 eiro, pavēstīja Zemkopības ministrijā.

Ministrija attiecīgajiem Zivju fonda pasākumiem bija izsludinājusi projektu iesniegšanas šā gada otro kārtu, kas ilga līdz 18.oktobrim.

Pasākuma "Sabiedrības informēšanas pasākumi par zivju resursu pētījumiem, to racionālu un saudzīgu izmantošanu, atražošanu un aizsardzību" šā gada otrajai kārtai tika iesniegti sešu projektu pieteikumi, kuros kopumā pieprasītais Zivju fonda finansējums bija 20 785 eiro, bet pasākuma "Pašvaldību un Valsts vides dienesta pilnvaroto personu iesaistīšana zvejas, makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību kontroles darbību nodrošināšanā" šā gada otrajai kārtai tika iesniegts viens projekts, pieprasot no Zivju fonda 1616 eiro.

Zemkopības ministrijā arī atzīmēja, ka šogad 31.oktobrī, plkst.10 ir paredzēta Zivju fonda padomes sēde, kurā tiks izskatīti iesniegtie projekti un pieņemts lēmums par atbalsta piešķiršanu vai atteikumu piešķirt to.

LETA jau ziņoja, ka pasākuma "Sabiedrības informēšanas pasākumi par zivju resursu pētījumiem, to racionālu un saudzīgu izmantošanu, atražošanu un aizsardzību, tajā skaitā publicistikas izdevumi, mācību vai uzziņu literatūra, informatīvi izglītojoši televīzijas raidījumi vai radioraidījumi" šā gada otrajā kārtā kopējais pieejamais atbalsta apmērs bija 55 000 eiro. Vienlaikus viena projekta iesnieguma vai viena atbalsta pretendenta vairāku iesniegto projektu kopsumma nedrīkstēja pārsniegt maksimālo atbalsta apmēru - 10 000 eiro.

Tāpat no Zivju fonda līdzekļiem varēja pieteikties atbalstam pasākumā "Atbalsta maksājumi par pašvaldību un Valsts vides dienesta pilnvaroto personu iesaistīšanu zvejas un makšķerēšanas kontroles darbību nodrošināšanā", kurā kopējais kārtai pieejamais atbalsts bija 2000 eiro.

Zivju fonds ir valsts budžetā kārtējam gadam Zemkopības ministrijas apakšprogrammai "Zivju fonds" piešķirtā dotācija no vispārējiem ieņēmumiem, kā arī fizisko un juridisko (arī ārvalstu) personu ziedojumi un dāvinājumi. Fonda līdzekļus izmanto zivju atražošanas un aizsardzības pasākumu nodrošināšanai un zinātnisko pētījumu finansēšanai.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.