Menu
 

Jaunais DAP ģenerāldirektors atbalstītu abu botānisko dārzu un Dabas muzeja zināmu apvienošanu

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Jaunais Dabas aizsardzības pārvaldes (DAP) ģenerāldirektors Andrejs Svilāns atbalstītu Nacionālā botāniskā dārza Salaspilī, Latvijas Universitātes Botāniskā dārza un Dabas muzeja zināma veida apvienošanu.

Svilāns Latvijas Radio stāstīja, ka šāda savienība būtu nepieciešama, lai Latvijā stiprinātu sabiedrības izglītošanu par vides jautājumiem.

Jaunais DAP vadītājs atzina, ka no iesaistītajām pusēm vismaz sākotnēji pret šādu ieceri varētu būt pretestība, tomēr viņš domā, ka pusēm ir iespējams atrast sadarbības formas, lai veiksmīgi strādātu kopā un nodrošinātu katram arī zināmu neatkarību.

Runājot par iespējamām problēmām DAP darbā, Svilāns sacīja, ka pārvaldei trūkstot līdzekļu atalgojumam. Esot arī problēmas ar dabas teritoriju apsaimniekošanu, kam arī trūkstot līdzekļu un cilvēkresursu.

Kā ziņots, līdzšinējais Salaspils botāniskā dārza direktors Svilāns no novembra ir iecelts DAP ģenerāldirektora amatā. Līdz šim Svilāns bija gan Salaspils botāniskā dārza direktors, gan Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Dabas aizsardzības departamenta direktora vietnieks.

Kā būtisku prioritāti jaunajā amatā Svilāns uzsvēris sabiedrības izpratnes veicināšanu par dabas aizsardzības un dabas vērtību saglabāšanas nepieciešamību. Tikpat svarīga ir ekonomisko un dabas aizsardzības interešu sabalansēšana, konstruktīva dialoga veicināšana starp iesaistītajām pusēm un kompromisu risinājumu atrašana, norādīja Svilāns.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.