Menu
 

Konkurences padomes uzmanības centrā arī šogad būs atkritumu bizness

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Konkurences padomes (KP) uzmanības centrā arī šogad būs atkritumu apsaimniekošanas joma, aģentūrai LETA norādīja KP. 

KP vēl izstrādā 2020.gada prioritāšu plānu, ievērojot konkurences tiesību problemātiku un notikumus 2019.gadā, kā arī izvērtējot sadarbības partneru sniegto informāciju.

Paredzams, ka 2020.gadā starp iestādes prioritārajām nozarēm būs atkritumu apsaimniekošana, būvniecība, transporta pakalpojumi, finanses, farmācija un mazumtirdzniecība. KP turpinās izmeklēt ierosinātās pārkāpuma lietas, kas tostarp saistītas ar šīm nozarēm, lai uzlabotu godīgas konkurences vidi patērētāju labā. 

KP vadītājas Skaidrītes Ābramas ieskatā, kā viens no pozitīvākajiem konkurences vides pavērsieniem 2019.gadā bija Saeimā pieņemtie grozījumi Konkurences likumā, kas no trešdienas iestādei sniedz plašākas pilnvaras novērst valsts, pašvaldību un to kapitālsabiedrību radītus konkurences kropļojumus. 

"Ņemot vērā, ka publisku personu radīti konkurences kropļojumi sāka kļūt izplatīti jau 2012.gadā, es teiktu, ka šī ir nosaucama par spraigu 21.gadsimta otrās desmitgades cīņu. Liels prieks, ka nākamo desmitgadi varam iesākt ar rīkiem, kas ļaus uzlabot Latvijas konkurences vidi," uzsvēra Ābrama.

Arī 2020.gadā atbilstoši valsts pārvaldes principam "konsultē vispirms" KP fokusēsies uz publisku personu izglītošanu, lai preventīvi novērstu iespējamu konkurences kropļošanu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.