Menu
 

Vides projekta ietvaros piedāvā iespēju tiešsaistē sekot norisēm zivju nārsta mākslīgajā ligzdā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - ekrānšāviņš no youtube.com Foto - ekrānšāviņš no youtube.com

Aprīļa beigās Daugavā pie Ikšķiles, Kaibalas un Klintainē pie Pļaviņām AS "Latvenergo" kopā ar biedrību "Mēs zivīm" izvietojusi vairāk nekā 400 zivju nārsta mākslīgo ligzdu. Vides projekta 10. īstenošanas gadā viena no tām ar tiešsaistes kameras palīdzību ir vērojama tiešsaistē “Latvenergo” mājaslapā un uzņēmuma “Facebook” kontā, ļaujot uzzināt un ieraudzīt, kā nārsta ligzdās no ikriem attīstās zivis un kāda Daugavā ir zemūdens pasaule dienas laikā.

“Latvenergo” informēja, ka vides projekta mērķis ir veicināt zivju dabiskā nārsta iespējas, parādīt, ka ilgtspējīga enerģijas ražošana var līdzās pastāvēt ar bioloģisko daudzveidību. Sadaļā “Ligzdu izgatavošana un ievietošana Daugavā” aprakstīta mākslīgās zivju nārsta ligzdas praktiskā veidošana no egļu zariem un tās pareiza ielikšana upē, izmantojot atsvaru un pludiņu, bet projekta “Faktu” sadaļā var uzzināt, ka kopā šajos gados Daugavā ir ieliktas vairāk nekā 3000 ligzdas un uz tām nārsto asari, raudas un brekši.

Desmit gados uzņēmumā ir uzkrāta pieredze, kas ļauj novērtēt bioloģiskās daudzveidības saglabāšanu dabā, sabiedrības izglītošanu un brīvprātīgu darbinieku līdzdarbošanos, kā arī pētījuma rezultātu pienesumu projektā  sadarbībā ar zinātnisko institūtu BIOR.

Deviņos gados Daugavā pie Ikšķiles un Kaibalas, 2019. gadā arī Klintainē pie Pļaviņām kopā ievietotas 3000 ligzdas, un pēc iepriekšējos gados novērotā katrā ligzdā tiek iznērsti vismaz 50 tūkstoši ikru.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.