Menu
 

Latvijas Dabas fonda mobilais ganāmpulks ieradies Balonu pļavā Siguldā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Dabas fonds Foto - Latvijas Dabas fonds

“GrassLIFE” mobilais ganāmpulks šonedēļ sācis noganīšanas darbus Balonu pļavā Siguldā. Ganības šķērso gājēju taka, tāpēc Siguldas iedzīvotāji un viesi, kuri dodas pa to pastaigās, varēs sastapties arī ar mobilā ganāmpulka govīm – pļavu atjaunotājām. Latvijas Dabas fondā (LDF) pavēstīja, ka ganāmpulks uzturēsies Balonu pļavā apmēram trīs nedēļas, noganot pirmo zāli, un atgriezīsies rudenī, lai noganītu atālu.

Ganību aploks atrodas Balonu pļavas dienvidu galā, kuru sarežģītā reljefa un apauguma dēļ ir grūti apsaimniekot, nopļaujot. Pļavā sastopams īpaši aizsargājamo biotopu "Sugām bagātas ganības un ganītas pļavas", "Mēreni mitras pļavas" un "Sausi zālāji kaļķainās pļavās" komplekss. Mobilais ganāmpulks šeit darbosies jau otro sezonu.

Balonu pļavā atrodas septiņas Galovejas šķirnes govis – tā ir daļa no LDF mobilā ganāmpulka, kurā kopumā ir vairāk nekā 70 liellopi un 200 aitas. Kopumā LDF mobilais ganāmpulks, kurš izveidots dabisko pļavu atjaunošanai, šovasar noganīs 300 hektārus dabisko pļavu aptuveni 20 vietās Latvijā.

LDF aicina Siguldas iedzīvotājus un viesus droši šķērsot ganību teritoriju, ievērojot drošības noteikumus.

- Ganību teritorijā var iekļūt pa gājēju vārtiņiem. Vārtiņus aiz sevis vienmēr jāaizver!

- Ja šķērsojat ganību teritoriju ar suni, tas jātur pavadā.

- Teritorija, kurā uzturas lopi, ir norobežota ar elektrisko ganu. Lūdzam būt uzmanīgiem, ja esat aploka tuvumā, sargājiet sevi un bērnus.

- Turieties drošā attālumā no lopiem, nemēģiniet tos noglaudīt, nebarojiet un nekaitiniet tos!

- Izturieties saudzīgi pret aplokiem un ganību infrastruktūru.

- Ja ievērojat kādas problēmas ganībās, redzat bojātu aploku vai rodas kādas neskaidrības, lūgums sazināties ar Latvijas Dabas fondu pa tālruni 2 9119612 vai 67830999 vai Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt..

Mobilā ganāmpulka darbību Balonu pļavā Latvijas Dabas fonds nodrošina sadarbībā ar Dabas aizsardzības pārvaldi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.