Menu
 

Jūrā pie Zvejniekciema novērots liels daudzums gulbju

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto – aculiecinieks Foto – aculiecinieks

“Rīgas Apriņķa Avīzes” lasītājs no Saulkrastiem iesūtījis fotogrāfijas, kurās redzami gulbji jūrā pie Zvejniekciema. Pēc aculiecinieka stāstītā, jūrā vienlaicīgi uzturējušies vairāk nekā 40 gulbji.

“Jāteic, ka šādu skatu nekad nebiju redzējis. Pa gabalu domāju, ka tas ir kaiju bars, taču izrādījās gulbji. Skaisti! Saskaitīju, ka gulbju bija vairāk nekā 40. Visus nemaz nevarēju vienā foto kadrā ietilpināt. Interesanti, kādēļ tik daudz gulbju pulcējas vienuviet?”

Komentē Agnis Bušs no Latvijas Ornitoloģijas biedrības: “Vairāki gulbji vienlaikus nav nekas neparasts. Īpaši šajā laikā. Tam ir vairāki skaidrojumi:

- putni lielākā skaitā labprāt uzturas labvēlīgās barošanās vietās, kur uzņem enerģiju un pēc tam dodas savās gaitās (tas attiecas ne tikai uz gulbjiem);

- šobrīd vēl notiek putnu migrācija (lai arī lielākā daļa putnu jau ir caurceļojuši), un, iespējams, šie gulbji vēl dosies tālāk uz ziemeļiem;

- gulbji parasti neuzsāk ligzdošanu nākamajā gadā pēc izšķilšanās – šādi "vecpuišu" bariņi ir vērojami arī visu vasaru.”

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.