Menu
 

Raganas daudzdzīvokļu māju kvartālos izveidoti pazemes konteineru laukumi

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - ZAAO Foto - ZAAO

Modernizējot atkritumu apsaimniekošanas infrastruktūru un padarot estētiskāku un pievilcīgāku apkārtējo vidi daudzdzīvokļu māju kvartālā, Krimuldas novada Raganā izbūvēti trīs pazemes atkritumu konteineru laukumi. Projektu kopīgi realizēja Krimuldas novada dome un pašvaldību atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums SIA “ZAAO” (ZAAO).

Līdz ar pazemes atkritumu konteineru laukumu izbūvi, iedzīvotājiem ir vairāki būtiski ieguvumi. Viena daļēji zem zemes ierakta konteinera ietilpība ir piecreiz lielāka nekā esošajiem 1,1 m3 konteineriem. Tikai viena trešdaļa no jaunā konteinera atrodas virszemē, bet divas trešdaļas – zem zemes. Jaunie konteineri ļauj ietaupīt vietu iekšpagalmos. Novērots, ka minēto konteineru laukumu izbūve, rosina māju iedzīvotājus vēl citiem pagalmu labiekārtošanas projektiem.

Katrā laukumā ir iebūvēti trīs pazemes konteineri, divi no tiem paredzēti nešķirotiem sadzīves atkritumiem, bet viens – otrreizējai pārstrādei derīgam iepakojumam – papīram, polietilēnam, metālam. Papildus blakus novietots viens virszemes konteiners pudeļu un burku stiklam.

ZAAO valdes priekšsēdētājs Gints Kukainis pavēstīja, ka laukumu izveide Ziemeļvidzemē sākta jau 2008. gadā, un šobrīd iedzīvotāju ērtībām pieejami jau 43 laukumi: “Šādu pazemes konteineru laukumu izveide ir iespējama tad, ja namu apsaimniekotājs uzsāk sarunas ar ZAAO, lai izvērtētu jauna laukuma veidošanas iespējas un lietderību.”

“Man ir prieks, ka mēs evolūcijas ceļā, pakāpeniski darot, arvien uzlabojam un modernizējam mūsu dzīves telpu. Labiekārtojot vienu objektu, palielinās vēlme labiekārtot nākamo,” gandarīts ir Krimuldas novada domes priekšsēdētājs Linards Kumskis.

“Pašvaldības galvenais uzdevums ir radīt dzīves telpu, kas ir sakārtota, droša un patīkama ikvienam novada iedzīvotājam un viesim. Plānojam nākotnē šādu projektu īstenot arī citos Krimuldas novada ciemos. Atgādinu, ka laukumi paredzēti konkrēto daudzdzīvokļu māju iedzīvotāju lietošanai, privātmāju iedzīvotājiem jābūt noslēgtiem individuāliem līgumiem par atkritumu apsaimniekošanu savās mājsaimniecībās.”

ZAAO kopā ar pašvaldībām, attīstot modernu atkritumu apsaimniekošanu, jau vairākus gadus izbūvē arvien jaunus pazemes konteineru laukumus. Līdz šim tie izveidoti Cēsīs, Limbažos, Valmierā, Valmieras pagastā, Smiltenē un tagad arī Raganā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.