Menu
 

"Elektronikas šķiratlona" pirmajā posmā iedzīvotāji sašķirojuši 142 tonnas elektroiekārtu

  • Autors:  LETA
Foto - "Latvijas Zaļais punkts" Foto - "Latvijas Zaļais punkts"

Atkritumu apsaimniekotāja "Latvijas Zaļais punkta" organizētā "Elektronikas šķiratlona" pirmajā posmā iedzīvotāji sašķirojusi 142 tonnas elektroiekārtu, informēja "Latvijas Zaļā punkta" preses sekretāre Daiga Buča.

Viņa informēja, ka pirmajā posmā, kas no 20.aprīļa līdz 20.maijam norisinājās vairāk nekā 40 atkritumu šķirošanas laukumos visā Latvijā, piedalījās 4761 iedzīvotājs, kopā otrreizējai pārstrādei nododot 142 742 kilogramus dažāda veida elektroiekārtu.

Visvairāk dalībnieku "Elektronikas šķiratlonā" piedalījās Valmieras novadā - 400 dalībnieku, kuri atkritumu apsaimniekotāja "ZAAO" atkritumu šķirošanas laukumā nodeva 7500 kilogramus nolietotās tehnikas. Lielākais nolietotās elektronikas apjoms, 11 360 kilogramu, tika nodotas šķirošanas laukumā Liepājā. Liela iedzīvotāju atsaucība un interese bija vērojama arī "ZAAO" EKO laukumos. Tajos kopā iedzīvotāji nodeva 49,5 tonnas dažādu iekārtu.

Jānis Aizbalts, SIA "Eco Baltia vide" valdes priekšsēdētājs norādīja, ka iedzīvotāju aktivitāte kampaņas pirmajā posmā bijusi liela. Cilvēki uz šķirošanas laukumiem nogādāja gan lielo sadzīves tehniku, piemēram, ledusskapjus un veļas mašīnas, gan arī tējkannas, tosterus, mikroviļņu krāsnis, fēnus un daudzas citas ierīces.

"Šajā šķirošanas akcijā būtisks faktors bija Covid-19 dēļ valstī noteiktie piesardzības pasākumi, ar ko akcijā pārstāvētie šķirošanas laukumi veiksmīgi tika galā, nodrošinot maksimāli drošus apstākļus kā apmeklētājiem, tā arī pašiem laukumu darbiniekiem. Sadarbībā ar novadiem un partneriem esam gatavi "Elektronikas šķiratlona" otrajam posmam, kad nolietoto tehniku bezkontakta veidā savāksim jau iedzīvotāju vai uzņēmumu pieteiktajās adresēs," sacīja Aizbalts.

Veikalu tīkla "top!" valdes locekle Ilze Priedīte norādīja, ka no jūnija mazās elektroiekārtas turpmāk būs iespēja novietot īpaši atvēlētās kastēs arī veikalos "top!" Saldū, Brocēnos, Bēnē un Aucē. Līdz novembrim veikalu skaitu plāno paplašināt, lai iespēju atbrīvoties no mazajām iekārtām nodrošinātu arī citos novados.

Turpinot iesāktās tradīcijas un veicinot iedzīvotāju šķirošanas paradumus, "Latvijas Zaļais punkts" sadarbībā ar partneriem no šā gada aprīļa rīko šķirošanas kampaņu "Elektronikas šķiratlons". "Elektronikas šķiratlona" pirmā kārta no 20.aprīļa līd 20.maijam notika atkritumu šķirošanas laukumos Liepājā, Grobiņā, Saldū, Siguldā, Rēzeknē, Daugavpilī, Maltā, Bauskā, Jēkabpilī, Dobelē, Līvānos, Kārsavā, Krāslavā, Ludzā, Madonā, Ķegumā, Stopiņu novadā, Ādažu novadā, kā arī 20 "ZAAO" EKO laukumos.

Savukārt otrā kārta laikā jūnijā un jūlijā notiks Tērvetes, Vecumnieku, Brocēnu, Saldus, Madonas, Olaines, Bauskas, Līvānu novados un cituviet.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.