Menu
 

MKPC meža konsultanti gatavi palīdzēt egļu mizgrauža bojājumu novērtēšanā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Mizgrauža izplatība 2019.gadā. Grafika - LLKC Mizgrauža izplatība 2019.gadā. Grafika - LLKC

Deviņi īpaši apmācīti Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra (LLKC) Meža konsultāciju pakalpojumu centra (MKPC) speciālisti ir gatavi sniegt palīdzību meža īpašniekiem egļu astoņzobu mizgrauža radīto postījumu savlaicīgā atpazīšanā un atbilstošu kaitēkļu ierobežošanas pasākumu īstenošanā.

Īsi pirms Līgo svētkiem MKPC noslēdza savu speciālistu apmācību par egļu astoņzobu mizgrauža (Ips typographys) bojājumu atpazīšanu, izplatības ierobežošanas pasākumu plānošanu un realizāciju.

“Mācības ietvēra kā Valsts meža dienesta inženiera meža aizsardzības jautājumos Oskara Zaļkalna praktiskās un teorētiskās nodarbības, tā LVMI “Silava” vadošā pētnieka Agņa Šmita video mācību materiāla apguvi.  Šie mūsu deviņi speciālisti nu ir gatavi palīdzēt arī privāto mežu īpašniekiem un apsaimniekotājiem cīņā ar egļu mizgraužu postījumiem, to ierobežošanu un nepieciešamo sadarbību ar citām valsts institūcijām,”  izteicies MKPC direktors Raimonds Bērmanis.

Papildus zināšanām par aizsardzības pasākumu plānošanu mežā atsevišķi MKPC speciālisti gada sākumā apguvuši arī augu aizsardzības līdzekļu lietošanu, kas nepieciešams, lai veiktu feromonu slazdu izvietošanu mežaudzēs.

Tuvākajā laikā privāto mežu īpašniekiem būs pieejamas arī MKPC organizētās mācības par egļu astoņzobu mizgrauža bojājumu atpazīšanu, preventīvajiem pasākumiem mežā un kaitēkļu izplatības ierobežošanu.

Mācības norisināsies visos Latvijas reģionos, sākot no 29. jūnija. Precīzāka informācija par mācību norises vietām un laikiem pieejama  www.mkpc.llkc.lv sadaļā Apmācības.         

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.