Menu
 

Jūrmalas iedzīvotājus aicina nodot nolietotās riepas bez maksas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

27.jūnijā Jūrmalā un arī Tukumā norisināsies “AJ Power Recycling” ikgadējā vides akcija “Dod riepām otru dzīvi”, kuras laikā rīkotāji aicina iedzīvotājus bez maksas nodot četras nolietotās vieglo automašīnu riepas no vienas mājsaimniecības vai automašīnas. Tie iedzīvotāji, kuri vēlēsies nodot vairāk par četrām riepām, to varēs izdarīt par papildu samaksu, atbilstoši laukuma cenrādim.

Pēc ekspertu aplēsēm, Latvijā šobrīd ir uzkrāti vairāk nekā 100 tūkstoši tonnu nolietotu auto riepu, un to skaits turpina augt. Aizvadītā gada laikā notikuši vairāki bīstami ugunsgrēki, kuri izcēlušies neatļautās riepu uzglabāšanas vietās, radot būtisku kaitējumu videi un apdraudot cilvēku dzīvības.

Lai mazinātu nolietoto riepu uzkrāto apjomu un veicinātu videi draudzīgu to pārstrādi, “AJ Power Recycling” trešo gadu organizē vides akciju “Dod riepām otru dzīvi”, kuras ietvaros sabiedrība tiek informēta par nolietoto riepu kaitīgumu, iespējām tās nodot pārstrādei un atkārtotai izmantošanai. Šo akciju laikā ik gadu tiek savākti vairāki simti tonnu nolietotu auto riepu.

Šogad akcijai pievienojušies arī “Scania Latvia”  un “Schwenk Latvija”, un tās ietvaros 27. jūnijā iedzīvotājiem ir iespēja bez maksas nodot četras nolietotās vieglo auto riepas no vienas mājsaimniecības vai automašīnas – no plkst. 9.00 līdz 13.00 Jūrmalā, “Piejūra”, Ventspils šosejā 61 un no plkst. 15.00 līdz 19.00 Tukumā, “Piejūra”, Dienvidu ielā 1.

Pēc akcijas rīkotāju informācijas, šogad pirmajās divās nedēļas nogalēs – 13. jūnijā un 20. jūnijā – Jelgavā, Bauskā, Ogrē un Baldonē tika savākti gandrīz 4600 riepu jeb 41,5 tonnas nolietoto riepu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.