Menu
 

Cīnoties pret nelegālu atkritumu izgāšanu, Salaspils novada mežos uzstādīs barjeras Apriņķis.lv

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs un salaspils.lv Foto - arhīvs un salaspils.lv

Lai cīnītos pret nelegālu atkritumu izgāšanu, Salaspils novada mežos pašvaldība plāno uzstādīt barjeras, liedzot iebraukt automašīnām, teikts informācijā pašvaldības mājaslapā.

Pašvaldība liegs iebraukt novada teritorijā esošajos mežos ar automašīnām, uzstādot barjeras un tā liedzot piekļuvi iecienītām atkritumu izgāšanas vietām vai veidot jaunas.

Pie nelegālajām atkritumu izgāztuvēm tiks uzstādītas reģistrētas novērošanas kameras. Ar to palīdzību fiksēs likumpārkāpējus, kuri saņems sodu.

Pašvaldība atgādina, ka katram atkritumu radītājam - vai tas ir uzņēmums, daudzdzīvokļu mājas iedzīvotāju kopība vai savrupmājas saimniecība, ir jābūt līgumam ar atkritumu apsaimniekotāju par sadzīves atkritumu savākšanu, un tas tiks kontrolēts.

Šobrīd ir daudz iespēju šķirot un bez maksas nodot dažādus atkritumu veidus, sākot no plastmasas līdz pat autoriepām, ievietot tos speciālajos konteineros vai aizvedot uz poligonu, tā samazinot sadzīves atkritumu apjomu.

Visu pārējo, kas neietilpst iepriekšminētajās kategorijās, var nodot likumam atbilstošā kārtībā.

Iedzīvotāji tiek aicināti ziņot, par nelegālu atkritumu izmešanas gadījumiem Salaspils novada pašvaldības policijai.

Salaspils novadā noteikta arī jauna kārtība atkritumu apsaimniekošanai mazdārziņu teritorijās. Tajās līdz 1.jūlijam bija novietoti konteineri. Pie tiem regulāri tika izmesti ar dārzkopību nesaistīti atkritumi - autoriepas, vecas mēbeles, būvgruži, un par to nogādi poligonā maksāja visi novada iedzīvotāji kopā.

Turpmāk pie mazdārziņiem vairs šādu konteineru laukumu nebūs. Ikviens mazdārziņa nomnieks, kam tas ir nepieciešams, varēs Vienotajā valsts un pašvaldības klientu apkalpošanas centrā Līvzemes ielā 8, Salaspilī, un tā filiālē Saulkalnē iegādāties speciālu marķētu 60 litru atkritumu maisu. Tā cena - 2 eiro, un šajā summā iekļauta šāda apjoma atkritumu apsaimniekošana.

Piepildītos maisus noteiktās dienās būs jānovieto īpaši norādītās vietās mazdārziņu teritorijā, kur tos savāks Komunālā dienesta darbinieki.

Maisi jānogādā uz savākšanas vietu tikai tad, kad tie ir pilni, un iespējams, ka ar vienu maisu pietiks pat visai sezonai.

Vietā, kur līdz šim atradās konteineri, tiks uzstādītas novērošanas kameras. No video novērošanas kamerām tiks saņemts foto, atkrituma radītājs saņems sodu un maksās par visu tajā vietā novietoto atkritumu apjomu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.