Menu
 

Brīdina par cūku mēslu smakas iespējamību Salaspilī

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Cūkkopības uzņēmums SIA "Ancers" sāks kūtsmēslu izvešanu no fermas "Bunči 1", lai bagātinātu augsni un iegūtu labākas graudaugu ražas, līdz ar to, iespējams, Salaspils iedzīvotāji varētu sajust mēslu smaku, teikts Salaspils novada mājaslapā.

"Mēs visi vēlamies lietot pārtikā nevis importētos, bet Latvijā ražotus gaļas produktus. Vēlamies izmantot arī Latvijā audzētus lauksaimniecības produktus, kas mēsloti dabiski, nevis ar ķīmiskajiem minerālmēsliem," uzsver "Ancers" Lauksaimniecības nodaļas vadītājs Edvīns Vasks.

Lai iegūtu augstvērtīgas zālāju un graudaugu ražas, "Ancers" ir noslēgusi līgumus ar vairākām zemnieku saimniecībām par kūtsmēslu izvešanu uz lauksaimniecībā izmantojamajām platībām.

Ministru kabineta noteikumi nosaka, ka kūtsmēslu izvešanas laiks ir no 15.marta līdz 20.oktobrim. Lai ievērotu iedzīvotāju intereses un mazinātu smaku izplatīšanos izvešanas laikā, uzņēmums iespēju robežās ņems vērā vēju virzienus un citus apstākļus, cenšoties darbus veikt pēc iespējas īsākā laikā.

"Ancers" aicina iedzīvotājus izrādīt sapratni un atbalstu šiem lauksaimnieciskajiem procesiem.

Kā liecina "Firmas.lv" pieejamā informācija, SIA"Ancers" dibināta 1994.gadā. Uzņēmums nodarbojas ar cūku audzēšanu. Pērn tas strādājis ar divu miljonu eiro apgrozījumu un vairāk nekā pusmiljonu eiro zaudējumiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.