Menu
 

Aptauja: 81% iedzīvotāju depozīta sistēmā vēlas nodot bojātus dzērienu iepakojumus

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Latvijā vairums jeb 81% iedzīvotāju vēlas, lai depozīta sistēmā otrreizējai pārstrādei varētu nodot ne tikai neskartus, bet arī tādus dzērienu iepakojumus, kas ir bojāti vai bez etiķetes, liecina depozīta sistēmas operatora "Nulles depozīts" un kompānijas "Norstat" veiktā aptauja.

Saskaņā ar aptaujas datiem, nodot otrreizējai pārstrādei iepakojumus, kas ir bojāti vai bez etiķetes, depozīta sistēmā pilnīgi noteikti vēlas nepilna puse jeb 43% iedzīvotāju, vēl vairāk nekā trešdaļa jeb 38% aptaujāto drīzāk vēlas šādu pudeļu pieņemšanu depozīta sistēmā. Savukārt tikai 12% iedzīvotāju noraida vēlmi par bojātām pudelēm depozīta sistēmā.

Aptaujā arī secināts, ka izteikts vairums jeb vismaz 87% respondentu vecumā no 30 līdz 39 gadiem pilnībā atbalsta bojātu iepakojumu nodošanu depozīta sistēmā. Rezultāti liecina, ka atbalsts bojātu iepakojumu nodošanai otrreizējai pārstrādei dominē Zemgalē - 85% respondentu. Tai seko Rīga un Pierīga ar 81% aptaujāto, bet vismazāk depozīta sistēmā iepakojumus, kas ir bojāti vai bez etiķetes, vēlas redzēt Vidzemē, kur fiksēts 70% iedzīvotāju atbalsts.

Aptauja tika veikta šā gada septembrī, intervējot 1004 Latvijas iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

"Nulles depozīts" ir depozīta sistēmas operators, kas no 2022.gada 1.februāra Latvijā vēlas nodrošināt depozīta sistēmu. SIA "Nulles depozīts" reģistrēta 2020.gada septembrī. Tās pamatkapitāls ir 3500 eiro, kas pilnībā pieder izlietotā iepakojuma apsaimniekošanas uzņēmumam SIA "Zaļā josta".

"Nulles depozīta" vienīgais valdes loceklis ir bijušā Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa kancelejas vadītājs Arnis Salnājs. Pirms nonākšanas Valsts prezidenta kancelejā Salnājs iepriekš vairākus gadus strādājis AS "Latvijas Pasts" valdē.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.