Menu
 

Olaines novada dārzkopību teritorijās plānots izveidot jaunus dalīto atkritumu savākšanas punktus

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - olaine.lv Foto - olaine.lv

Turpinot dalīto atkritumu sistēmas attīstību Olaines novadā,  AS “Olaines ūdens un siltums” ar sadarbības partneri SIA “Herlig” plāno izveidot vēl 40 jaunus dalīto atkritumu savākšanas punktus novada dārzkopību teritorijās, un ir uzsākta pieteikšanās šo punktu izveidei.

AS “Olaines ūdens un siltums” novada iedzīvotājus informē, ka jauni dalīto atkritumu savākšanas punkti tiks veidoti tikai sadarbībā ar katras konkrētas dārzkopības sabiedrības (DKS) vadību, tāpēc iedzīvotāji savas idejas un vēlmes var paust attiecīgās sabiedrības vadībai.

Piesakoties uz noteiktu dalīto atkritumu savākšanas vietu skaitu,  dārzkopības sabiedrības vadībai ir jānorāda konkrēta vieta dalīto atkritumu savākšanas punktu izveidei. Pēc vietas izvēles tiks slēgts līgums ar dārzkopības sabiedrības vadību par dalīto atkritumu savākšanas punktu apkalpošanu. Līgums ietvers apkalpošanas kārtību, tai skaitā to, ka DKS ir atbildīga par kārtības uzturēšanu pie konteineriem un to, ka neatbilstošu atkritumu gadījumā (gan konteineros, gan tiem blakus), rēķins par šiem atkritumiem tiks izrakstīts DKS.

AS “Olaines ūdens un siltums”  norāda: ja konteineros vairākkārt tiks ievietoti neatbilstoši atkritumi un tos attiecīgi nevarēs uzskatīt un pieņemt kā dalītos atkritumus, tad konkrētais atkritumu savākšanas punkts tiks likvidēts un konteineri aizvākti.

AS “Olaines ūdens un siltums” sadarbībā ar partneri vides apsaimniekošanas uzņēmumu SIA “Eco Baltia Vide” septembrī un oktobrī Olaines novadā izveidoja astoņus jaunus dalīto atkritumu savākšanas punktus (stikls, papīrs, plastmasa).

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.