Menu
 

"Getliņi EKO", mainot zīmolu, plāno paplašināt sabiedrības priekšstatu par atkritumu poligoniem

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija, video - “Getliņi EKO” Ilustrācija, video - “Getliņi EKO”

Baltijā lielākais cieto sadzīves atkritumu poligons “Getliņi EKO” uzsācis zīmola maiņu. Par jaunā vizuālā un stratēģiskā virziena uzdevumu definēta vēlme veidot sabiedrības izpratni par Getliņiem kā atkritumu pārstrādes centru, nevis atkritumu poligonu.

"Getliņi EKO" jaunā zīmola identitāte paredz dažādību vizuālajos un komunikatīvajos materiālos, uzstādot jaunu nozares standartu un pierādot, ka arī atkritumu pārstrādes centriem var būt aizraujošs vizuālais stāsts. Turpmāk par to liecinās arī vairāki dažādi logo, tostarp jaunas preču zīmes uz Getliņu tomātiem un gurķiem. Mainīgais zīmols nošķir katru atkritumu dzīves posmu un atgādina, ka izmests nav zudis.

"Zīmola izteiksmīgās un drosmīgās krāsas, kustīgās un uzmanību piesaistošās grafikas ir jaunā zīmola vizuālā puse, kas attēlo atkritumu daudzveidīgo sastāvu un poligonā noritošos procesus. Tikpat svarīgi minēt sarunvalodas veidu komunikācijā ar sabiedrību – vienkārši, katram sabiedrības  pārstāvim saprotami skaidrojumi, vienkārša rakstu un runas valoda," teikts uzņēmuma paziņojumā.

Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Imants Stirāns norādījis, ka jaunā zīmola identitāte tiecas attēlot uzņēmuma daudzpusīgo dabu un darbības virzienus, iekļaujot visus pārstrādes posmus un rezultātus: “Ar šo pārejas soli mēs tiecamies parādīt vairākas lietas. Pirmkārt, ka atkritumu dzīves cikls nenoslēdzas līdz ar to nonākšanu poligonā un ka poligons pats par sevi patiesībā ir daudz plašāks jēdziens, nekā pieņemts uzskatīt. Šodien vairs nerunājam par Getliņiem kā par kalnu atkritumu apglabāšanai, bet stāstām par pārējiem procesiem – enerģijas ieguvi, pārstrādi un ilgtspēju, siltumnīcām un veikalu, vides izglītību. Ceram, ka caur šo dažādības prizmu izdosies veicināt arī sabiedrības izpratni par vides jautājumiem un darīt to jau šodien.”

Atkritumu pārstrādes centrs ir pirmā vieta, kur apkopotā veidā redzami sabiedrības paradumi. Šobrīd sabiedrība patērē vairāk un, atkritumu apjomam pieaugot, ir jāmeklē risinājumi, lai tos nebūtu jāapglabā. Visvienkāršāk samazināt sadzīves atkritumu daudzumu ir veicot atkritumu šķirošanu to radīšanas vietās – mājās un darbavietās. Šajā kontekstā bez tehniskajiem risinājumiem būtisks aspekts ir arī sabiedrības informēšana un izglītošana, un "Getliņi EKO" jaunā zīmola dinamika un daudzveidība būs nozīmīgs atbalsts šajā jautājumā, pauž uzņēmuma pārstāvji.

2020.gadu "Getliņi EKO" veltījuši attīstībai un jauninājumiem. Gada pirmajā pusē nosvinēti spāru svētki bioloģiski noārdāmo atkritumu pārstrādes rūpnīcai, gada garumā pilnveidots Getliņu siltumnīcās augošo tomātu sortiments, turpināta iesaiste projektā par dārzeņu augšanas optimālu apstākļu noskaidrošanu. Par daļu no iecienītajām ekskursijām šogad kļuvusi īpaši šim mērķim radīta eksperimentu laboratorija, kurā apmeklētājiem būs iespēja pašiem izmēģināt dažādus ar atkritumu apglabāšanu un pārstrādi saistītus procesus.  Savukārt gada noslēgumā "Getliņi EKO" nāk klajā ar zīmola maiņu, kas gadu garumā koptās vērtības papildina ar mūsdienīgu skatījumu.

Multimediji

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.