Menu
 

Pierīgas novadu iedzīvotājus aicina pēc svētkiem eglītes neizmest sadzīves atkritumos

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

"Eco Baltia grupas" vides apsaimniekošanas uzņēmumi – SIA "Eco Baltia vide", Siguldas pilsētas SIA "Jumis" un SIA "Eko Kurzeme" – aicina iedzīvotājus Ziemassvētku eglītes pēc svētkiem neizmest sadzīves atkritumu konteineros, bet atbrīvoties no tām videi draudzīgākos veidos. Uzņēmumi saviem klientiem no 28.decembra nodrošina vairākas iespējas nodot nozaļojušās svētku eglītes, lai tās ilgstoši neatrastos pilsētvidē, kā arī lai novērstu to noglabāšanu atkritumu poligonos.

SIA "Eco Baltia vide" saviem klientiem piedāvā eglītes bez maksas nodot kādā no uzņēmuma apsaimniekotajiem atkritumu šķirošanas laukumiem – Getliņu ielā 5, Rumbulā, kā arī "Kadagas attīrīšanas ietaises" Ādažu novada Kadagā. Tāpat Rīgas Ziemeļu rajona un Vidzemes priekšpilsētas, kā arī Babītes, Mārupes, Salaspils, Ādažu novadu iedzīvotājiem tiek nodrošināta eglīšu bezmaksas savākšana no klienta adreses. Lai pakalpojumu īstenotu un eglītes nenonāktu kopējā sadzīves atkritumu plūsmā, izveidots atsevišķs maršruts, tāpēc iedzīvotāji aicināti pieteikt eglītes izvešanu, zvanot pa tel. 8717 vai rakstot uz e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.. Nodošanai pieteikto egli jānovieto pie sava nama uzstādītā sadzīves atkritumu konteinera.

Tie SIA "Eco Baltia vide" klienti, kuriem jau pieejami bioloģisko atkritumu šķirošanas konteineri, eglīti aicināti novietot tiem blakus. Tā tiks savākta bez maksas atbilstoši bioloģisko atkritumu konteinera tukšošanas grafikam un atsevišķa pieteikšana nav nepieciešama.

Savukārt Siguldas pilsētas SIA "Jumis" nodrošina eglīšu pieņemšanu šķirošanas laukumā "Zemdegas", kur Siguldas novada iedzīvotāji tās var nodot bez maksas. Pēc iepriekšēja pieteikuma Siguldas pilsētas robežās Ziemassvētku eglīšu savākšana tiks nodrošināta arī no mājsaimniecībām. Maksa par eglītes izvešanu ir 2,5 eiro/gab (ar PVN). Pakalpojumu var pieteikt, zvanot uz tel. 26112288 vai rakstot uz e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt..

"Aicinām katram apzināties savas iespējas videi draudīgā veidā atbrīvoties no nozaļojušā svētku dekora – kompostēt, izmantot iekuram mājās, nogādāt uz briežu dārziem, kā arī izmantot vides apsaimniekotāju sniegtās iespējas, jo arī nokaltušai eglītei var atrast savu vērtību tālāk par poligonu," aicina "Eco Baltia grupas" vides apsaimniekošanas sektora vadītājs Jānis Aizbalts.

SIA "Eco Baltia vide" eglīšu savākšanu bez maksas nodrošinās līdz 2021.gada 31.janvārim. Pēc tam pakalpojums tiks sniegts par samaksu – 2,50 EUR (ar PVN) par vienu eglīti.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.