Menu
 

Pierīgas atkritumu apsaimniekošanas reģiona pašvaldībās jāuzsāk bioloģiski noārdāmo atkritumu dalītā vākšana

  • Autors:  LETA
Foto - VARAM Foto - VARAM

Visās Pierīgas atkritumu apsaimniekošanas reģiona pašvaldībās no 1.janvāra jāuzsāk bioloģiski noārdāmo atkritumu dalītā vākšana, informēja Valsts kancelejā.

Šīs pašvaldības ir Rīgas pilsētas pašvaldība, Ādažu, Babītes, Baldones, Carnikavas, Garkalnes, Ikšķiles, Inčukalna, Ķeguma, Ķekavas, Lielvārdes, Mārupes, Mālpils, Ogres, Olaines, Ropažu, Salaspils, Saulkrastu, Sējas, Siguldas, Stopiņu un Bauskas novadi.

Tas nozīmē, ka iedzīvotājiem un komersantiem būs pienākums šķirot šos atkritumus. Valsts kancelejā gan atzīmē, ka dažās no pašvaldībām tas jau tiek darīts.

Valsts kancelejā arī atgādina, ka saskaņā ar Dabas resursu nodokļa likumu no 1.janvāra pieaugušas nodokļa likmes par atkritumu apglabāšanu, kas nozīmē, ka paaugstināsies arī maksa par nešķirotu atkritumu apsaimniekošanu.

Tomēr iedzīvotāji un komersanti tāpat kā līdz šim var samazināt savus izdevumus par atkritumu apsaimniekošanu, aktīvi šķirojot atkritumus mājās un darba vietas, tādejādi samazinot nešķiroto atkritumu apjomu, kā arī pārdomāti un gudri iepērkoties un izvēloties ilgtspējīgākas preces, tādejādi samazinot radīto atkritumu apjomu kā tādu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.