Menu
 

Deviņi tūrisma pakalpojumu sniedzēji Pierīgā saņēm zīmi "Gājējam draudzīgs"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - publicitātes Ilustrācija - publicitātes

Sagaidot pavasari, “Gājējam draudzīgs” zīmi visā Latvijā saņems vēl 87 tūrisma pakalpojumu sniedzēji, kuri piedāvā kājāmgājējiem nepieciešamos pakalpojumus, informēja Latvijas Lauku tūrisma asociācijas (LLTA) “Lauku ceļotājs”. To vidū ir deviņi uzņēmumi Pierīgas novados.

“Gājējam draudzīgs” (Hiker-friendly) zīme tiek piešķirta tūrisma pakalpojumu sniedzējiem Baltijas valstīs. Tā parāda, ka uzņēmējs saprot un respektē kājāmgājēju vajadzības, ka šeit viņi ir gaidīti. Uzņēmējs piedāvā kājāmgājējiem būtiskus un nepieciešamus pakalpojumus, piemēram, informāciju par maršrutu, dzeramo ūdeni, pirmās palīdzības aptieciņu, elektroierīču uzlādi, naktsmītnē ir iespēja izžāvēt slapjās un izmazgāt netīrās drēbes, zābakus un citu ekipējumu.

2021.gada februāra izskaņā notika otrā “Gājējam draudzīgskomisijas sēde Latvijā, kas tika organizēta projekta “Garās distances pārrobežu pārgājienu maršruts “Mežtaka”” ietvaros. Tika pieņemts lēmums zīmi piešķirt 87 uzņēmumiem, kuri atbilda attiecīgajiem kritērijiem.

Pierīgā šo zīmi saņems brīvdienu dzīvoklis "Pabažu stacija" un Saulkrastu tūrisma informācijas centrs Saulkrastu novadā, Salaspils novada Tūrisma informācijas centrs, Siguldas novada Tūrisma informācijas centrs “Gūtmaņala”, Siguldas novada Tūrisma informācijas centrs, Krimuldas muiža un kempings "Siguldas pludmale" Siguldas novadā, atpūtas parks “Rāmkalni” Inčukalna novadā, kā arī restorāns un kempings “Neptūns” Jūrmalā.

LLTA “Lauku ceļotājs” atgādina, ka Latvijā zīmi “Gājējam draudzīgspiešķir komisija, kurā ir 13 dalībnieki – gan valsts iestādes, gan organizācijas, kuras atbalsta kājāmiešanu, aktīvo atpūtu un dabas tūrismu. Šo zīmi var saņemt jebkurš pakalpojumu sniedzējs visās trijās Baltijas valstīs, kas vēlas piedāvāt kājāmgājējiem nepieciešamos pakalpojumus – ne tikai naktsmītnes, bet arī, piemēram, kafejnīcas, krodziņi un restorāni, tūrisma informācijas centri, degvielas uzpildes stacijas, veikali u.tml.

Nākamā komisijas sēde plānota 2021. gada maijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.