Menu
 

Šogad Lielā talka norisināsies vairāk nekā 800 vietās

  • Autors:  LETA
Ilustrācija - talkas.lv, foto - Edgars Sparāns Ilustrācija - talkas.lv, foto - Edgars Sparāns

Šogad Lielajai talkai ir pieteiktas vairāk nekā 800 vietas, kurās notiks teritorijas sakopšana, šodien ietalkošanas pasākumā žurnālistiem pavēstīja Lielās Talkas vadītāja Vita Jaunzeme.

Finanšu ministrs Jānis Reirs (JV) pasākumā norādīja, ka ņemot vērā Covid-19 izplatību, šis gads pavēris lielisku iespēju talkot ar bērniem. Viņš pauda viedokli, ka Latvija jau tagad ir ļoti "zaļa" valsts, bet vienmēr var sniegties uz vēl labākiem rezultātiem.

Savukārt vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs (AP) žurnālistiem atzina, ka talkošanā piedalās vairākus gadus un nekad to nav izlaidis. "Sabiedrībai šāda veida pasākumi ir lieliska iespēja apdomāt, cik lieliski ir dzīvot tīrā vidē.

Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (PP) uzsvēra, ka talkošana ir katra latvieša ģenētiskajā kodā, un šogad ar ģimeni viņš talkos Rīgas Nacionālajā zooloģiskajā dārzā.

Lielā talka norisināsies 24.aprīlī, bet pieteikt talkošanas vietu ir iespējams Lielās talkas mājaslapā "talkas.lv".

Tīmekļvietnē "talkas.lv" talkotāji var gan apskatīties "Piesārņoto vietu karti", plānojot savus Lielās talkas darbus, gan arī pieteikt savas talkas. Ņemot vērā paaugstinātās drošības apstākļus un pašreiz noteikto sociālās distancēšanās aicinājumu, talkotāji aicināti lielāku uzsvaru likt uz individuālo talkošanu, tāpēc ir pieejama arī īpašā solo talkas karte, kur savu atkritumu savākšanas vietu var atzīmēt tie, kuri dosies talkot vienatnē. Tīmekļvietnē atrodamas trīs interaktīvās Lielās talkas kartes, kurās var pieteikt savu labiekārtošanas vai atkritumu savākšanas talku.

Šogad Lielās talkas vadmotīvs ir "Par zaļu Latviju - katrs atsevišķi, bet visi kopā". Savukārt jau šonedēļ vairākas pašvaldības ir sākušas aicināt savus iedzīvotājus aktīvi pieteikt talkas Lielās talkas tīmekļvietnē. Šogad pirmie, kas pieteica savu talku bija Mārupes novada sporta entuziastu biedrības "Jaunmārupe skrien!" pārstāvji.

Lielā talka ir nevalstiska kustība Latvijā, kas kopš 2008.gada ne tikai katru gadu organizē talkas visā valstī, bet īsteno arī dažādus projektus sabiedrības izglītošanai vides aizsardzības jautājumos. Lielās talkas patrons ir Valsts prezidents, ierindojot Latviju starp pirmajām valstīm pasaulē, kur vides aktivitātēm ir valstisks atbalsts tik augstā līmenī. 2019.gada augustā patronāžu pārņēma jaunais Valsts prezidents Egils Levits.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.