Menu
 

"Getliņi EKO" nodrošinās 22 Pierīgas pašvaldībām iespēju nodot Lielās talkas atkritumus par samazinātu cenu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Edgars Sparāns Foto - Edgars Sparāns

Arī šogad ilggadējais Lielās talkas atbalstītājs SIA “Getiņi EKO” pieņēmis lēmumu nodrošināt 22 Pierīgas pašvaldībām iespēju nodot Lielās talkas atkritumus par samazinātu cenu. Šāda veida atbalsts pašvaldībām ir ļoti svarīgs, jo tas ir ne tikai motivējošs faktors, lai piedalītos, bet arī iespēja veicināt iedzīvotāju iesaisti Lielās talkas aktivitātēs.

“Iedzīvotāju iesaiste un izglītošana par sakoptas vides nozīmīgumu ir atkritumu nozares viens no galvenajiem uzdevumiem. Ikdienā mēs katrs varam rīkoties atbildīgi, lai tiešā veidā iesaistītos tīras vides nodrošināšanā, veicinot tās ilgtspēju. Sniedzot atbalstu pašvaldībām Lielās talkas ietvaros, mēs apliecinām savu vēlmi līdzdarboties,” uzsvēris SIA “Getliņi EKO” valdes priekšsēdētājs Imants Stirāns.

Talkotājiem savukārt jāatceras, ka talkas atkritumi jāvāc tiem paredzētajos baltajos maisos un  pašvaldības nodrošinās tieši talkas laikā savākto atkritumu centralizētu savākšanu.  Pašvaldībām jau ir nogādāti Lielās talkas maisi, tāpēc tie, kuri ir pieteikuši oficiālās, ar pašvaldību saskaņotās talkas, var maisus saņemt individuāli sazinoties ar talkas koordinatoriem katrā novadā. Savukārt solo talkotāji maisus varēs saņemt arī “Maxima” veikalos, veicot simbolisku pirkumu.

Kvalitatīva un pieejama atkritumu apsaimniekošanas sistēma, kā arī iedzīvotāju proaktīva un atbildīga rīcība ir svarīgākie priekšnosacījumi, lai Latviju virzītu iepretim tīrākās un “zaļākās” valsts statusam pasaulē un veicinātu bezatkritumu kultūras ieviešanu sabiedrībā. Rīga, kā Latvijas galvaspilsēta ar vislielāko iedzīvotāju skaitu, kā arī blīvi apdzīvotais Pierīgas reģions, ik gadu veido ļoti daudz atkritumu, tāpēc īpaši būtiski, lai Lielā talka turpinātu savu stratēģisko kustību, nodrošinot koordinētu iedzīvotāju informēšanu, Lielās talkas atkritumu savākšanu un ātru talkotāju savākto atkritumu nogādāšanu sadzīves atkritumu poligonā, norāda talkas rīkotāji.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.