Menu
 

Veselības inspekcija: Visās 57 oficiālajās peldvietās peldūdens kvalitāte atbilst prasībām

  • Autors:  Apriņķis.lv
Karte - Veselības inspekcija Karte - Veselības inspekcija

Sestdien, 15.maijā, Latvijā oficiāli sākās peldsezona. Lai peldēšanās būtu droša, Veselības inspekcija ir veikusi pirmās peldvietu ūdens kvalitātes pārbaudes oficiālajās peldvietās, un rezultāti liecina, ka mikrobioloģiskais piesārņojums ūdens paraugos nav konstatēts – visās 57 oficiālajās peldvietās, kurās tika ņemti paraugi, peldūdens kvalitāte atbilst prasībām.

Kā informēja Veselības inspekcijā, salīdzinoši ar iepriekšējo gadu, šogad peldvietu ūdens analīzes netiks veiktas Saulkrastu peldvietā “Rūķīši, jo peldvieta pēc pašvaldības iniciatīvas tiek izslēgta no oficiālo peldvietu saraksta, savukārt monitorings tiek uzsākts vienā jaunā peldvietā Jūrmalā – Lielupes peldvietā “Priedaine” pie Upmalas ielas.

Ūdens kvalitāti jūras un iekšzemes peldvietās speciālisti pārbaudīs visas peldsezonas laikā – no 15.maija līdz 15. septembrim, ņemot ūdens paraugus peldvietās katru mēnesi. Tāpat tiks pārbaudīts, vai oficiālajās peldvietās tiek ievērotas peldvietu uzturēšanas un higiēnas prasības.

Inspekcijas speciālisti peldvietu ūdens kvalitāti pārbauda gan laboratoriski, gan vizuāli parauga ņemšanas laikā. Laboratorijā tiek noteikti mikrobioloģiskie rādītāji – fekālā piesārņojuma indikatori zarnu nūjiņas (E.coli) un zarnu enterokoki. Novērtējot vizuāli, īpašu uzmanību Inspekcijas speciālisti pievērš ūdens krāsai, peldošiem atkritumiem un naftas produktiem ūdenī, kā arī zilaļģu savairošanās procesam.

Ja peldvietu ūdens paraugu analīžu rezultāti liecinās, ka ūdens neatbilst prasībām, inspekcija noteiks peldēšanās ierobežojumus – ieteikumu nepeldēties vai aizliegumu peldēties. Ieteikums nepeldēties galvenokārt attiecas uz jutīgām iedzīvotāju grupām – maziem bērniem, vecākiem cilvēkiem un ar hroniskām slimībām slimojošiem cilvēkiem, kuru imūnā sistēma ir novājināta.

Par izmeklējumu rezultātiem tiks informēts peldvietas apsaimniekotājs, kā arī sabiedrība ar plašsaziņas līdzekļu un Veselības inspekcijas tīmekļvietnes starpniecību.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.