Menu
 

VUGD pārstāvji piedalīsies civilās aizsardzības mācībās naftas bāzē Olaines novadā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Ceturtdien, 27. maijā, plkst. 11.00 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) piedalīsies SIA “Pirmas” rīkotajās vietējā līmeņa praktiskajās civilās aizsardzības mācībās naftas bāzē Olaines novadā.

VUGD pārstāve Agrita Vītola informēja, ka praktiskajās mācībās tiks inscenēta situācija, ka naftas rezervuāra tuvumā ir izlijusi dīzeļdegviela un notikusi tās aizdegšanās. Ugunsgrēka inscenēšanai tiks izmantotas dūmu sveces. Ņemot vērā ugunsgrēka bīstamību, tiks iedarbinātas naftas bāzē esošas ugunsdzēsības sistēmas un veikta darbinieku evakuācija. Notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji veiks ugunsgrēka dzēšanas darbus, kā arī vienu glābjamo nodos Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Šo praktisko mācību mērķis ir pārbaudīt ugunsaizsardzības sistēmu darbību, kā arī pārbaudīt sadarbību un rīcību katastrofu draudu gadījumā starp iesaistītajām institūcijām. Mācībās piedalīsies amatpersonas un nodarbinātie no VUGD, Valsts policijas, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta, Olaines pašvaldības policijas, 17.kaujas atbalsta bataljona zemessardzes, SIA “Tamiland Security”, SIA “Pirmas” un Olaines sadarbības teritorijas civilās aizsardzības komisijas.

Uz mācību norises vietu dosies vairāki operatīvie transportlīdzekļi, tāpēc iedzīvotāji aicināti neuztraukties, redzot operatīvās tehnikas pārvietošanos. VUGD arī atvainojas iedzīvotājiem par operatīvā transporta pārvietošanās radītajiem apgrūtinājumiem un iespējamo uztraukumu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.